Kabát, COS, 150 EUR

Kabát, COS, 150 EUR Zdroj: www.cosstores.com

Zelená halenka s odhalenými rameny ONLY Pop-Popeline, 699 Kč, zoot.cz
Hedvábné šaty, Mango, 2999 Kč
Sukně, COS, 59 EUR, www.cosstore.com
Kožené střevíce, H&M, 1999 Kč
Dvouvrstvá blůza, Zara, 899 Kč
12
Fotogalerie

Dejte svému šatníku zelenou. Je symbolem jara a nového začátku

Barvou letošního roku je podle Pantone Color Institute svěží odstín trávy – Greenery. Tak se jí obklopte a můžete začít u šatů. 

Greenery dodá novou šťávu

Zelená barva je osvěžující a značí nové začátky. Nejedná se o ledajakou zelenou. Pokud chcete mít ten pravý odstín Greenery, najdete ho pod označením 15-0343. Je to svěží zelená, která má šťávu. Jedná se o zelenožlutý odstín, který připomíná první jarní dny, kdy se příroda probouzí k životu. Greenery nám vzkazuje, abychom se zhluboka nadechli a zregenerovali se po dlouhé zimě.

Oděná v zelené

Zelená barva odkazuje k přírodě. I proto tento zářivý odstín vypadá skvěle s jemnými, přírodními barvami. Zkuste kombinovat s krémovou, béžovou i hnědou. S černou působí dramaticky a slavnostně. Zelené se nebojí ani nejslavnější fashion blogerky, u kterých se můžete inspirovat.

Fashion blogger Miroslava Duma
Fashion blogger Miroslava Duma | Zdroj: profimedia.cz

Barvu prvních jarních dnů zařadily do svých kolekcí i módní domy jako Pucci, Kenzo, Balenciaga či Michael Kors. Zelená je barvou pro každou příležitost. Slušet vám to bude v jednoduchých zelených šatech, které doplňte černým blejzrem a lodičkami, nebo si pořiďte lehký saténový top k černým uhlazeným kalhotám. Bát se nemusíte ani zeleného kabátku či saka. Oživíte jimi jednoduchou klasiku v podobě džínů a bavlněného trika.

EMILIO PUCCI at Milan Fashion Week FW 17
EMILIO PUCCI at Milan Fashion Week FW 17 | Zdroj: profimedia.cz

Stačí pár doplňků

Pokud si hned netroufnete na zelené kalhoty nebo šaty, začněte s doplňky. Náušnice, šperk, kabelka nebo boty. Uvidíte, že se vám zalíbí.