.

. Zdroj: internal

8 současných trendů, které předpověděl seriál Sex ve městě

Před lety jsme nad výběrem některých kreací stylistky Sexu ve městě Patricí Field mnohdy jen kroutili hlavou. Dnes však kroutíme hlavou nad jejími vizionářskými schopnostmi. Řadu věcí, které jsou letos žhavým trendem, nosila Carrie Bradshaw už před patnácti lety. Nevěříte?

Pokračování 2 / 9

Šaty s odhalenými rameny

Šaty s odhalenými rameny, které jsou druhým rokem ohromným trendem, na sobě měla Carrie už ve finále třetí série, kdy je zvolila pro setkání s Božským (a poté v nich skončila v městském jezírku). Její model s asymetricky řešenými volány je dodnes inspirací – různé verze najdete u mnoha značek, téměř totožný model má v letošní letní kolekci americká značka Reformation (www.thereformation.com).

Pokračování 3 / 9

Džíny s vysokým pasem

Džíny s vysokým pasem v době, kdy všude po světě ještě doznívala móda bokovek? Jasně, že Carrie je nosila. A co víc, délku nohavic měla stylově zkrácenou a navíc je doplnila kostkovanou košilí s ohrnutými rukávy a zkrácenou uzlem v pase. Tedy model jak ze současného Pinterestu, až na to, že Carrie ho oblékla už před sedmi lety.

Pokračování 4 / 9

Zkrácený top

Zkrácený top a k němu úzká sukně... To je nejen Carrie ve druhé sérii Sexu ve městě, ale také supermodelka Gigi Hadid, která tento styl oživuje dnes. Jediné, co jí chybí k dokonalosti, je luxusní ledvinka kolem pasu – to není trapný doplněk z devadesátek, ale další ze žhavých trendů, který se dere na výsluní. Podtrženo, sečteno, i optikou dneška Carrie získává deset bodů z deseti.

Pokračování 5 / 9

Mikina a podpatky

Streetwear v kombinaci s elegantními doplňky? Dávno před Gigi Hadid a Kendall Jenner tento současný trend otestovala Carrie. Co se možná tehdy jevilo jako bláznivý eklekticismus, který se nedá nosit v běžném režimu, je dnes příjemný standard a jakýsi protipól ke kombinaci šaty-tenisky.

Pokračování 6 / 9

Svislé proužky

Svislé proužky na blejzrech, kalhotách či kostýmech jsou velký hit letošního roku, který designéři představili už loni. Počkat... nebo to bylo před patnácti lety? Těžko říct, každopádně jde o další trend, který jsme mohli zhlédnout už v seriálu Sex ve městě (a dokonce třikrát – když Carrie venčí Aidanova psa Peta, když randí s Bergerem před knihovnou a když se připije ve Vogue).

Pokračování 7 / 9

Pyžamo styl

Asi si vzpomenete na scénu z filmu Sex ve městě (2008), kdy se Carrie na poslední chvíli rozhodla strávit silvestra s Mirandou, tou dobou odloučenou od Steva. Příliš se nezdržovala s vymýšlením outfitu a zkrátka si na pyžamo oblékla svetr, kožich, perly... Těžko říct, jak moc právě tahle scéna přispěla k trendu pyžamových outfitů, tedy kousků, které sice vypadají, že v nich můžete rovnou ulehnout, ale přitom jsou určené na běžné nošení. Každopádně při pohledu na současné street style fotky z módních metropolí je jisté, že Carrie měla už tehdy (opět) pravdu.

Pokračování 8 / 9

Cool tričko a romantická sukně

Zatímco před pár lety bychom si k romantické dlouhé sukni oblékly odpovídající top nebo halenku, dnes pro větší efekt saháme po tričku s nápisem nebo číslem (a nejlépe obojím). Ještě poměrně nedávno přitom bylo faux-pas obléknout tričko s logem značky, dnes však trendy velí pravý opak a velká loga velkých značek jsou opět in. A Carrie? Ta to věděla už tehdy, před sedmi lety ve filmu Sex ve městě 2.

Připomeňte si film Sex ve městě 2 trailerem:

Video placeholde

Pokračování 9 / 9

Strukturované topy

K nezapomenutelným patří i outfit, který Carrie oblékla na svou velkolepou cestu do Paříže – zejména pruhovaný top se strukturou velké rozety. Také jste nad ním tehdy kroutila hlavou? A také se dnes v obchodech a na online shopech rozhlížíte po všech těch zajímavě střižených topech s dramatickými volány, rozšířenými rukávy či asymetrickými límci, které mají jakoukoli funkci, jen ne nudit?