kosmetika

kosmetika Zdroj: archiv firem

Kazí fitko vaši krásu? Co dělat, když je postava super, ale pleť a vlasy ne

Konečně se cítíte ve formě, ale váš půvab tak úplně v kondici není. Kde se stala chyba? Našli jsme pět nejčastějších vad, za které může být zodpovědné cvičení, a poradíme vám, jak je napravit.

Zvrásněné čelo

Problém: Od těla roztleskávačky vás dělí už jen tři sklapovačky. Ale zároveň jste taky krůček od čela připomínajícího 3D mapu Karpat. Podle odborníků může být časté intenzivní cvičení příčinou vzniku oxidativního stresu v těle, který poškozuje DNA kožních buněk, a tím umožňuje vznik vrásek a jemných linek.

Řešení: Zeptejte se svého lékaře na možnost změření oxidativního stresu a přidejte do svého jídelníčku víc antioxidantů. Do své péče pak zařaďte sérum napravující poškození pokožky, například Sérum z citrusů a kapusty s vitaminy C+E, Eminence, 2790 Kč.

kosmetika
kosmetika | Zdroj: archiv firem

Stresované vlasy

Problém: Není to jen vaše tělo, které ztrácí na objemu, ale i vaše kštice. Podle nedávných výzkumů může být příčinou vypadávání vlasů u žen i nadměrné cvičení spojené s radikálním omezením jídelníčku, které způsobí nedostatek výživných látek, minerálů a vitaminů v těle. A na ztrátu vlasů máte zaděláno.

Řešení: Začněte zobat přípravky, které doplní chybějící látky, například Revitalon Forte, Vitar, 579 Kč.

kosmetika
kosmetika | Zdroj: archiv firem

Nebezpečné začervenání

Problém: Klimatizace, pára, dezinfekce bazénů, to všechno může zapříčinit pořádnou kožní reakci. Je dokonce potvrzeno, že jedním z nejčastějších spouštěčů rosacey, je právě cvičení. Viníkem je prostředí dráždící pokožku, velké vypětí při sportu a extrémní střídání teplot.

Řešení: Dvakrát denně použijte čisticí přípravek s kyselinou salicylovou, jako je Pleťové tonikum s ovocnými kyselinami, Skin Manager, Alcina, 255 Kč.

kosmetika
kosmetika | Zdroj: archiv firem

Povadlá ňadra

Problém: Od začátku vašeho nového fitness režimu uběhlo osm týdnů a přebytečná kila mizí. Jen vaše prsa jsou taková… splasklá. I když díky cvičení zhubnete v této partii, kůže si stejně zachová svou původní velikost, takže vaše prsa působí povisle, potvrzují odborníci na plastickou chirurgii. Vaše ženské přednosti negativně ovlivňují také otřesy při cvičení. Každý takový pohyb totiž působí na kolagenová vlákna, která postupně ztrácí schopnost vracet se na původní délku.

Řešení: Vyzkoušejte tvarující gel na poprsí s okamžitým vypínacím účinkem Bust Beauty Extra-Lift Gel, Clarins, 1520 Kč. Aplikujte ho každé ráno pomalými krouživými pohyby od prsou směrem k bradě.

kosmetika
kosmetika | Zdroj: archiv firem

Rašící pupínky

Problém: Tímhle problémem jsou nejvíc ohroženi ty z vás, které se na sport vrhnou po delší nečinnosti. V pleti nahromaděné toxiny pak dostanou při sportování jedinečnou příležitost vyrazit na světlo, a pupínky jsou na světě.

Řešení: Před i po cvičení používejte na celé tělo čisticí přípravky na bázi oleje. Skvěle funguje Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil, Kiehl’s, 870 Kč.

kosmetika
kosmetika | Zdroj: archiv firem

Článek vyšel v časopise Dieta. Aktuální číslo s Monikou Koblížkovou si můžete koupit i přes SMS:

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

DIETA1807W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: DIETA1807W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 50 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje Czech News Center, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

...
... | Zdroj: red