špagety s pestem ze sušených rajčat

špagety s pestem ze sušených rajčat Zdroj: Johana Střížková

Rychlý oběd do práce: Špagety s pestem ze sušených rajčat!

Dochází vám nápady, co si vařit do krabičky na oběd do práce? Jedno je jasné, musí to být rychlovka! Vyzkoušejte třeba špagety s pestem ze sušených rajčat, které budete muset bránit vlastním tělem, aby vám je kolegové nesnědli!

ŠPAGETY S PESTEM ZE SUŠENÝCH RAJČAT

4 porce

Příprava: 20 minut

Suroviny: 100 g sušených rajčat v oleji, 2 lžíce piniových semínek, 1–2 sušené chilli papričky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce kaparů + k podávání, 3 lžíce strouhaného parmazánu + k podávání, olivový olej, 400 g špaget, 1 hrst čerstvé bazalky, sůl a pepř

Postup:

1. Sušená rajčata rozmixujte se dvěma lžícemi nálevu, pinovými semínky, špetkou chilli, česnekem a kapary. Pastu promíchejte se strouhaným parmazánem. Konzistenci dolaďte olivovým olejem, osolte a opepřete.

2. Těstoviny uvařte na skus, sceďte a promíchejte s pestem. (Když přidáte lžíci či dvě horké vody z těstovin, pesto lépe přilne.) Rozdělte do talířů a podávejte posypané parmazánem, lístky bazalky, nasekanými kapary a podle chuti špetkou nadrcených sušených chilli papriček.

špagety s pestem ze sušených rajčat
špagety s pestem ze sušených rajčat | Zdroj: Johana Střížková

Recept vyšel v květnovém čísle magazínu F.O.O.D., které si můžete objednat přes SMS.

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

FOOD1805W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: FOOD1805W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900 Cena každé přijaté SMS je 49 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.