...

... Zdroj: Redakce Dieta

Hubneme do plavek: Chytrý parťák, který zvýší motivaci a pomůže shodit kila

Jste aktivní, ale přesto potřebujete motivaci pro svůj zdravý životní styl? Vyzkoušejte analytickou osobní váhu ETA VITAL BODY. V kombinaci s aplikací ETA VITAL, která sleduje, pravidelně zaznamenává a vyhodnocuje základní tělesné charakteristiky, budete hned vědět, jak na tom jste.

Každý, kdo se rozhodne přejít na zdravý životní styl, potřebuje zvláště v počáteční fázi podporu. Můžete zvolit kamarádku či partnera, ale ti nemusí mít čas vždy, když si vzpomenete. Možná to tedy chce parťáka, který bude stále při ruce. Chytrou váhu. Ta umí měřit metabolický věk, viscerální a tělesný tuk, vodu v těle, svalovinu, kosti, kalorický příjem a index BMI.

...
... | Zdroj: Redakce Dieta

Díky aplikaci, která je s váhou propojená, snadno zjistíte rozdíl mezi aktuální a poslední naměřenou hodnotou. Nastavit si můžete vlastní cíle, kterých chcete dosáhnout, ale i vývoj jejich plnění. Má funkci sportovní režim, která vám připomene vaše sportovní aktivity. A navíc má paměť až na 10 osob, takže ji můžete využívat nejen vy, ale celá vaše rodina. Můžete si přitom nastavit pohlaví, věk, výšku, jméno a požadovanou váhu a připojit třeba i fotografii.

Co všechno umí chytrá váha:

Kolik máte tělesného tuku a vody v těle?

Díky chytré váze zjistíte, jaký máte poměr tělesného tuku a vody v těle. Platí, že čím více vody, tím větší je poměr svalové hmoty a menší poměr tuku.

Změřte si BMI

Jde o tzv. Body Mass Index, který stanovuje vzájemný poměr mezi tělesnou hmotností a výškou. Lehce tak zjistíte, zda trpíte podváhou, či nadváhou.

Zjistěte svůj kalorický příjem

Můžete zjistit, jaký je váš bazální metabolismus, resp. jaké je minimální množství energie, které je potřebné pro zachování základních životních funkcí. Data z váhy vám ukážou minimální denní spotřebu energie při vaší výšce, váze, věku a pohlaví.

Jaký máte metabolický věk

Aplikace porovná vaše hodnoty s poměrnou hodnotou běžné populace. Metabolický věk popisuje celkovou kondici a aktivitu metabolismu. Je takovým doplňkovým ukazatelem vaší kondice.

Pozor na viscerální tuk

Jde o tuk, jehož primární funkcí je chránit orgány v těle. Když je ho ale moc, není to příliš dobře. Nadměrné množství viscerálního tuku totiž vede k vážným onemocněním.

A ještě to chce chytré funkce

- unikátní aplikace ETA VITAL je kompatibilní s Android 4.4. a novějšími verzemi, iPhone 4S a iOS 8.0 a také novějšími verzemi systému

- energeticky úsporná Bluetooth bezdrátová technologie umožňuje přenos naměřených dat do vašeho chytrého zařízení

- váha se sama vypne, zapne a vynuluje.

- ve váze je zabudovaný indikátor přetížení nebo slabé baterie

- váží až do 180 kg, a to s přesností na 0,1 kg

- snadno se ovládá, stačí se postavit a ona se automaticky zapne a zváží vás

- je hygienická a snadno se udržuje

- funguje na 3 ks baterií AAA

- zanalyzuje výšku, váhu, věk, pohlaví a biologický odpor

- má prodlouženou záruku až na 3 roky

- doporučená cena 1999 Kč

Více na www.eta.cz