...

... Zdroj: red

Hubneme do plavek: Šárce soutěž vzala kila i negativní myšlení

13. ročník naší soutěže skončil. Libuše, Šárka a Daniela jsou plné energie, motivace, lehčí o pár kil, mají dobrou náladu, a tak si troufly poprvé v historii celé soutěže na focení v plavkách. Jdou se svou kůží na trh a my jim držíme palce. Jak se dařilo sportovkyni Šárce?

Šárka Hamanová

Věk: 30 let

Výška: 181 cm

Váha při přihlášení: 112 kg

Počáteční váha: 107 kg

Aktuální váha: 101 kg

Zaměstnání: grafička

Soutěž Hubneme do plavek mi dala Impulz pro nový životní styl. Vidím tu obrovskou změnu a vím, že už se nechci vracet, chci jít jen kupředu. I kdybych po soutěži už neměla shodit ani kilo, tak mi hlavně otevřela oči ve vnímání mě samé, a to je pro mě nejvíc.

Moje očekávání

Chtěla jsem zjistit, zda jsem zdravá, a doufala jsem, že zhubnu.

Nejvíc jsem se bála

Petra Havlíčka. (smích)

Nejtěžší pro mě bylo

Změnit stravovací návyky, pohybový režim a celkově životní styl není vůbec jednoduché, ale když se člověk rozhodne, věří, má cíl a spoustu lidí kolem sebe, kteří mu pomáhají a podporují jej, všechno jde.

Moje největší krize

Největší krize byla zhruba měsíc před koncem soutěže, měla jsem od holek samé pozitivní informace a mně se zdálo, že se nikam neposouvám, že nehubnu jak na centimetry, tak na kila, a byla jsem z toho špatná. Ale hodila jsem to za hlavu, odjela na týden na dovolenou, odpočinula si a díky velmi pozitivním reakcím mého okolí jsem si uvědomila, že jsem k sobě jen příliš kritická a že ve skutečnosti to není tak špatné, jak se zdá, a že se pomalu, ale jistě měním.

Nejlepší rada, kterou jsem dostala

Nech to plavat, nepřemýšlej nad tím a užij si dovolenou.

Video placeholde

Můj vztah k jídlu

Jídlo jsem měla ráda a mám stále, jen se na něj dívám trošku jinak a více o něm přemýšlím.

Můj vztah k sobě samé

Hodně se změnil. Lidé kolem mě mi pomohli otevřít oči a začít se vnímat jinak.

Můj další cíl

V nastaveném režimu budu pokračovat. Chtěla bych takto vydržet do konce roku a pak uvidím, zda to půjde nadále stejně, anebo trochu zvolním. Ráda bych dala dolů ještě 20 kg, ale to je velký cíl a k němu dlouhá cesta. Zůstávám v kontaktu s výživovým poradcem, se kterým budu řešit další kroky.

Co bych poradila těm, kteří se chystají na podobnou změnu

Aby neváhali a šli do toho, trvá to, ale výsledek stojí za to. A hlavně, aby to nevzdávali po třech měsících, to je čas, kdy se tělo dává teprve trochu do pořádku, je potřeba vytrvat.

Jak to vidí redakce

Šárka prošla velkou proměnou, zejména po psychické stránce. Doslova rozkvetla, otevřela se a celá září pozitivní energií. Držíme palce do dalšího hubnutí.

JAK JI VIDÍ ODBORNÍCI

Petr Havlíček: Do Hubneme do plavek se hlásila už loni, kdy řešila kromě váhy ještě další osobní problémy. Když Šárce odezněl největší stres, který byl částečně také příčinou jejích kil navíc, rozhodla se na sobě zapracovat. Po podrobnějších měřeních a konzultacích jsme zjistili, že jedla velmi málo, což u sportovce jejího typu nepokrylo ani potřebu bazálního metabolismu. Její jídelní plán jsme proto natřikrát upravovali a navyšovali. Zpočátku nebyly vidět žádné výsledky a Šárka byla trochu skleslá. Ale nakonec se vše přece jen zlomilo a ona začala hubnout. Teď musí jen vytrvat a nesklouznout zpět do nejedení.

Vít Živný: Šárka jako bývalá vrcholová a stále velmi aktivní sportovkyně neměla žádný sportovní cíl. Samozřejmě vylepšení kondice rozhodně neodmítala, ale vinou zranění, které si přivodila v oblasti bederní páteře, pro ni bylo důležité její zpevnění a prevence dalšího poranění. Šárka se zaměřuje na funkční tréninky, které jí pomáhají k lepší aktivitě tělesného jádra.

Břišní svaly, jež fungují jako obrana před problémy se zády, se naučila používat lépe. Přidaly se ale problémy s koleny, které kvůli váze byly problémové už před soutěží, takže bylo třeba ulehčit trochu režim. U Šárky je nutné zařadit více tréninků čistě zdravotních, které nemají výkonnostní charakter, aby se zaměřila na stabilizaci jak zad, tak i kolen. Její výsledky sice nebyly raketové, ale dostavily se pěkné změny, u kterých se i sama pozitivně zastavila.

Jak dopadla finalistka Daniela, si můžete přečíst v aktuálním vydání časopisu Dieta.

Kupte si srpnové číslo s Lucií Borhyovou přes sms:

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

DIETA1808W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA

mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: DIETA1808W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 50 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje Czech News Center, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

...
... | Zdroj: red