...

... Zdroj: red

Finále Hubneme do plavek: Libuše je nadšená, stálo to za to!

13. ročník naší soutěže skončil. Libuše, Šárka a Daniela jsou plné energie, motivace, lehčí o pár kil, mají dobrou náladu, a tak si troufly poprvé v historii celé soutěže na focení v plavkách. Jdou se svou kůží na trh a my jim držíme palce. Jak je s celou soutěží a výsledkem spokojena Libuše?

Libuše Dvořáková

Věk: 32 let Výška: 181 cm

Váha při přihlášení: 89 kg

Počáteční váha: 85 kg

Aktuální váha: 77 kg

Zaměstnání: rodičovská dovolená, předtím manažerka logistiky

Moje očekávání

Mým cílem bylo znovu rozjet hubnutí. Poté, co jsem shodila 22 kg, se mi další hubnutí nedařilo a já nevěřila, že by to ještě šlo. Soutěž Hubneme do plavek přišla s castingem v pravou chvíli, a tak jsem neváhala ani minutu.

Nejvíc jsem se bála

Toho, že to nepůjde.

Nejtěžší pro mě bylo

Skloubit vaření, cvičení a děti. Snažila jsem se cvičit vždy, když děti spaly, ale velmi často se stalo, že jejich spánek nebyl tak dlouhý, jak jsem potřebovala. Nakonec jsem zjistila, že jim vůbec nevadí, že maminka vedle nich skáče podle počítače anebo běhá na orbitreku, zatímco ony si malují nebo hrají.

Moje největší krize

Největší krize byla asi po prvním měsíci. Bolelo mě celé tělo, do cvičení jsem se musela nutit a vaření mě taky nebavilo. Díky tomu jsem si uvědomila, že nemusím, ba dokonce nesmím jet na krev a když tělo potřebuje, tak si prostě řekne a musím zvolnit. Dala jsem si pár dní pauzu a pak zase vše běželo, jak mělo.

Můj vztah k jídlu

Strachu z každého sousta, zda už toho náhodou není moc, jsem se zbavila. Když mám na něco chuť, tak si to dám a další jídlo si upravím tak, aby to odpovídalo mému dennímu příjmu. Už vím jak, a hlavně vím, že jeden prohřešek nikdy nezpůsobí nárůst 10 kg.

Můj vztah k sobě

Mám se stále ráda, ale teď jsem na sebe navíc ještě hrdá. Když jsem před rokem začala s hubnutím, tak jsem hned na začátku sama sobě nevěřila a říkala jsem si, že se mi to určitě zase nepovede. Dala jsem si cíl 30 kg za 3 roky, ale už tehdy jsem se smála. Teď mám za 1,5 roku 34 kg dole a ten pocit je nepopsatelný. Zvítězila jsem sama nad sebou a to je asi to nejtěžší, jsem na to náležitě hrdá.

Nejlepší rada, kterou jsem dostala

Jednoznačně rada od trenéra Víta Živného, jak zapojit břicho, aby cvičení mělo smysl. Měla jsem zaplaceno spoustu trenérů, ale až on mi opravdu pomohl.

Co bych poradila těm, kteří se chystají na podobnou změnu

Nikdy se nevzdávejte. Tohle byl můj asi 85. pokus a konečně se zadařilo. Vykašlete se na diety, nechte si poradit od odborníka. Ušetříte čas, peníze, nervy, tuny čokolády snědené z neúspěchu a výsledky přijdou velmi rychle.

Jak to vidí redakce

Libuše se naučila snadno a jednoduše pracovat s jídelníčkem a naplno se vrhla do sportu. Věříme, že jí její plán zbavit se dalších 4 kg tuku a udržet si váhu vyjde!

Video placeholde

JAK JI VIDÍ ODBORNÍCI

Petr Havlíček: U Libušky žádný zásadní problém nebyl. Už na začátku se sama snažila upravit si stravu. Jediná drobná chyba byla, že ji snížila na příliš nízký příjem kalorií a začala se bát velikosti porcí. Ale to se nám podařilo změnit. Jídlo jsme přidali, a stejně zhubla.

Už jen to svědčí o tom, že získala důvěru v to, že může jíst a nemusí se bát. Teď si jen musí uhájit prostor, který si vytvořila sama pro sebe na svoje aktivity a odpočinek. Má dvě malé děti a relax je v jejím případě dvakrát tak důležitý. S našimi plány a doporučeními se naučila pracovat intuitivně, podle toho, jak jí zrovna je. Což znamená, že vlastně vše, co jsme si říkali, nyní dokáže aplikovat v běžném životě.

Vít Živný: Libuščiným hlavním cílem bylo zapracovat na aktivitě a vzhledu jejího břicha, které utrpělo po dětech a samozřejmě i vinou kil navíc. Velmi brzy pochopila, jak má správně fungovat břišní lis, a tedy i jak správně technicky cviky na tuto oblast provádět. Už po pár trénincích sama zaznamenala, že břicho jinak funguje a hlavně i vypadá.

Nyní musí zapracovat hlavně na mobilitě spodní poloviny těla, která jí stále trochu dělá problémy. Hlavně se to promítá při různých modifikacích dřepů a jiných cvicích. Libuška ze všech soutěžících dosáhla asi nejvíce viditelných změn jak v centimetrech, tak i na váze.

Co se u ní ale nezměnilo, a je to velmi dobře, je její pozitivní nálada, která je pro okolí velmi nakažlivá. K dosažení požadovaného cíle jí chybí už jen malý krůček, což je úžasný výsledek za tak krátký čas.

„Konečně vím, jak správně skládat jídlo, nebojím se ho, a když mám na něco chuť, tak si to s mírou dám.“

Článek vyšel v aktuálním čísle časopisu Dieta, kde se také dočtete, jak dopadly i ostatní soutěžící.

Kupte si srpnové číslo s Lucií Borhyovou přes sms:

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

DIETA1808W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA

mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: DIETA1808W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 50 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje Czech News Center, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

...
... | Zdroj: red