Chcete se dostat do formy? Tyhle dámy vám s tím pomůžou!

Chcete se dostat do formy? Tyhle dámy vám s tím pomůžou! Zdroj: iStock.com

Díky nim opravdu zhubnete: 5 fitnessek, které má smysl sledovat

Chcete začít cvičit a nevíte, jak na to? Během lockdownu se roztrhl pytel s fitness influencery, kteří na sociálních sítích radí, jak shodit kila, vytvarovat zadek a zdravě jíst. Ne všichni ale opravdu vědí, co dělají. Vybrali jsme pět instagramových fitnessek, které jsou prověřené naší vlastní zkušeností. S těmihle dámami se vám to hubnutí opravdu podaří!

Plavková sezóna už je sice za námi, ale pokud jste během ní došly k závěru, že byste na tu příští chtěly mít trochu lepší formu, právě teď je čas začít! Ploché bříško, pevný zadek a sexy nohy totiž chtějí čas, trpělivost a konzistentní přístup ke zdravému jídelníčku i přiměřenému cvičení, a to zejména, pokud vám mají vydržet.

TIP NA VIDEO: Cviky na spodní bříško

Video placeholde

Chladné a deštivé počasí blížícího se podzimu zrovna nevybízí k venkovním sportovním aktivitám, a tak je naprosto ideální na to zalézt do posilovny nebo si ji udělat doma v obýváku. Kde ale začít, když člověk s cvičením nemá zkušenosti? Řada z nás v takovém případě asi mrkne na YouTube, nebo možná spíše na Instagram, kde je cvičících videí opravdu požehnaně. On-line instruktorů se zejména během lockdownu urodilo mnoho, ale ne každý fitness influencer ví, o čem mluví, a to i když ho sledují třeba i desítky tisíc lidí.

Někteří instagramoví fitnessáci a fitnessky nabízejí sestavy plné nelogických, často i nefunkčních cviků, které navíc špatně předvádí nebo jejich provedení dostatečně nevysvětlují. Jejich vzhled je zároveň často výsledkem plastických operací anebo úplně jiného tréninku (náročnějšího, delšího), než jaký na svých profilech prezentují. Pro začátečníka to může být matoucí a také demotivující; člověk se dře, ale výsledky nikde. Druhým extrémem jsou pak ti, kteří kromě cvičení nabízí i výživové tipy zahrnující drastické redukční diety nebo takzvané detoxy založené na popíjení celerových šťáv a podobných věcí. Od těch ruce pryč, řada z nich nemá rady ničím podložené a vy si jejich dodržováním můžete zadělat na vážný zdravotní problém.

Abychom vám ulehčili vstup do zdravějšího života se silnějším tělem a pevnějšími křivkami, vybrali jsme pět instagramových fitnessek, podle kterých sami cvičíme a osvědčily se nám.

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 6

Abby Pollock

Heslem sympatické zrzky Abby Pollock je „Work smarter, not harder“ a ve cvičebních sestavách, které nabízí na Instagramu i na svém YouTube kanále, se ho maximálně drží. Když cvičíte, po nějakém čase musíte přidat zátěž nebo počet opakování, aby workouty stále měly kýžený efekt. Abby ale místo toho vymýšlí stále komplexnější cviky, které vám dají pořádně zabrat. Ale nemusíte se bát. Abby, která se věnuje silovému tréninku řadu let, ví, že při špatném provedení si člověk může snadno ublížit. Ve videích proto vše názorně předvádí, vysvětluje a komentuje, co přesně kde na těle máte mít zatnuté, co se má nebo nemá jak a kam ohýbat, kde máte daný cvik cítit – a že pokud ho necítíte, děláte to špatně a je to zbytečná práce.

Abby Pollock první videa na YouTube nahrála před čtyřmi lety a věnovala se v nich právě správnému předvádění různých populárních cviků a upozorňování na nejčastější chyby, které lidé při cvičení dělají. Se začátkem pandemie se ale do produkce videí pořádně obula a vy podle ní můžete cvičit klidně každý den. Kromě silového tréninku, který ale v Abbyně podání zvládnete i doma a bez profesionálního náčiní, se cvičitelka věnuje také běhání a velmi ráda peče sladké. Na jejím Instagramu tak najdete obrovskou inspiraci pro zdravější pečení s přírodními sladidly a proteinovým práškem. S Abby určitě neshodíte 10 kilo za týden, ale pomůže vám změnit životní styl tak, abyste si vydřenou postavu bez problémů udržela.

Pokračování 3 / 6

Heather Roberston

Zatímco Abby Pollock předvádí jednotlivé cviky, takže je na vás, jak si je poskládáte do osobního tréninku, Heather Robertson je jejím pravým opakem, který je vhodný pro ty, kdo už ovládají techniku nebo jsou ochotni se ji samostatně doučit. Heather na svém YouTube kanálu nabízí třicetiminutové až hodinové komplexní sestavy cviků. Některé jsou zaměřené na jednotlivé části těla, ale najdete tu také HIIT workouty pro celé tělo, při kterých se pěkně zapotíte.

Navíc velmi ráda připravuje různé týdenní challenge. K tomu na svých stránkách nabízí zcela zdarma dvanáctitýdenní cvičební program, který je naprosto perfektní pro ty, kteří se chtějí do cvičení opřít naplno. Heather hodně dbá na odpočinek, proto všechny její plány zahrnují i videa s cviky na pořádné protažení namáhaných svalů. Pro někoho může být plusem také to, že Heather při cvičení nemluví – prostě cvičí v rytmu hudby a vy s ní.

Pokračování 4 / 6

Maddie Lymburner

Maddie Lymburner alias MadFit je kanadská fitness youtuberka a instagramerka, se kterou se začátečníkům cvičí jedna radost. Dívka, která se uprostřed workoutu zastaví, aby popadla dech nebo si předělala drdol, ze kterého se jí uvolnily vlasy, dost připomíná každou z nás při sportu. Bývalá tanečnice kromě klasických sestav cviků na břicho, zadek, stehna, záda nebo ruce vytváří i aktuálně hodně populární hudební workouty, což jsou sestavy vymyšlené přesně do rytmu známých popových hitů. Maddie osloví každého, kdo se rád vlní a cvičení bere hlavně jako zábavu.

Maddie má krátké sestavy na 10, maximálně 20 minut, proto doporučujeme si je vyzkoušet, vybrat si ty, co vám nejvíce vyhovují, a z nich si poskládat kompletní hodinový trénink včetně úvodního kardia na zahřátí a závěrečného protažení. Velkou výhodou je rozhodně to, že má vlastní aplikaci, ta už je ovšem na rozdíl od YouTube a Instagramu placená. MadFitApp kromě cvičebních programů ale nabízí také kalorické tabulky a konkrétní recepty, ze kterých si můžete vybrat podle toho, jestli chcete víc bílkovin, víc sacharidů, nebo ještě nějak úplně jinak.

Pokračování 5 / 6

Péťa Elblová

Pod skromně nazvaným instagramovým účtem Jmenuji se Péťa najdete fitness trenérku Petru Elblovou. Vypadá sice jako diblík a působí drobně, ale nemusíte se bát, že byste si s ní neužilaa pořádný záhul. Péťa se věnuje workoutům v prostředí domova, její cvičící videa najdete v Reels u ní na Instagramu. A protože je čerstvou maminkou, hodně se zaměřuje na cvičení v těhotenství i po porodu a s miminkem na starosti. Proto se také věnuje tomu, jak se tělo s mateřstvím proměňuje, což je důležité téma, o kterém je potřeba mluvit.

U Petry rozhodně oceníte i její dlouhodobý zájem o výživu, jídelníček a vaření. Její profil je nabušený zdravými recepty, které vás zasytí, uspokojí vaše chuťové buňky, ale rozhodně se po jejich konzumaci nebudete proklínat. Zároveň se zajímá o přírodní kosmetiku, kterou často testuje, a to se také může hodit.

Pokračování 6 / 6

Lucie Podlucká

Že činky a posilovací pásy nejsou nic pro vás? Nevadí, i tak můžete mít zdravé, silné a sexy tělo. Posilovat se totiž dá i jógou, když víte, jak na to. Pomůže vám s tím Lucie Podlucká alias LuckyYoga. Lucie je součástí týmu známého českého trenéra Jakuba Bíny, který stojí za populárním projektem Transformers 42. V jeho rámci dostanete za velice slušnou cenu osobní jídelníček na 42 dní a cvičební plán na každý den. V programu jsou poměrně čerstvě zahrnuty i lekce jógy, o které se stará právě Lucie.

Kromě toho ale Lucie nabízí videa na cvičení jógy doma a zároveň si u ní můžete zaplatit soukromé on-line lekce, což je naprosto ideální pro všechny stydlíny. Naučíte se zásady jógy, otevřete si cestu k meditaci a ještě zpevníte břicho a zadek. Co víc si přát?