Jaké barvy poletí na jaře?

Jaké barvy poletí na jaře? Zdroj: Instagram @greceghanem @heartzeena @frannfyne

Kabelka, Arket, 119 eur, arket.com
Šaty, Zara, 1399 Kč, zara.com
TOP, H&M, 529 Kč, hm.com
Sako, COS, 195 eur, cos.com
Mary Jane balerínky, Arket, 159 eur, arket.com
30
Fotogalerie

Překvapivé odstíny, netradiční kombinace: Tyto barvy by neměly chybět ve vašem jarním šatníku

S příchodem jara si tradičně spojujeme především jemné odstíny připomínající rozkvetlé stromy. Tuto dávku módní roztomilosti ale letos nebude na škodu naředit tóny, které byste na první dobrou nepovažovali za jarní. Jste připravení na novou dávku barevné inspirace?

Olivově zelená

Velmi elegantní, dobře kombinovatelná a přitom výrazná. Olivově zelená, případně také khaki se právě teď stávají příjemným zpestřením jinak především pastelové jarní palety barev. Nejlépe uděláte, když ji zkombinujete s dalšími dvěma trendy barvami – hnědou a šedou.

TIP NA VIDEO: Psychologie barev – jak funguje v módě?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Červená

Módní hit touch of red stále válcuje módní svět a není téměř žádné fashion influencerky, která by tuto zábavnou barvu právě teď neoblékala. Krásně samozřejmě vynikne na odstínově sjednocených doplňcích, klidně ale vytáhněte i rudý svetr a k němu přidejte třeba tmavě šedou nebo černou džínovou sukni. Červená si též rozumí s aktuálně oblíbeným indigo denimem a skvěle vynikne i na topu, který oblečete pod semišovou bundu.

Pokračování 3 / 6

Icy blue

Že se mezi trendy vrátí bleděmodrá, bylo jisté už na konci loňského roku. V lednu vše ale ještě stvrdil kodaňský fashion week, kde tato barva doslova zachvátila outfity návštěvníků. Do outfitu ji můžete zakomponovat v různém množství – od monochromních looků až po méně nápadné kreace ve stylu pop of blue. Velmi dobře si rozumí s trendy šedou, ale také s vínovou a červenou.

Pokračování 4 / 6

Světlá žlutá

Řadíte se mezi ty, kdo žlutou barvu nemohou vystát? Třeba váš názor změní odstín butter yellow, který patří mezi nejžhavější trendy roku 2024. Je jemný, v outfitu umocňuje elegantní vibe a na rozdíl od klasické sytě žluté se mnohem lépe kombinuje s jinými tóny. Nejlépe vynikne na jednoduše střižených minimalistických šatech, ale také na blejzrech i celých oblecích. A už teď je jasné, že jeho význam ještě zintenzivní, až se v létě do hry vrátí oblíbený len.

Pokračování 5 / 6

Hnědá

Královna barevné palety poslední zimní sezony se bude držet na vysoké laťce oblíbenosti i s příchodem teplejších dní. Tmavé vlněné kabáty v čokoládovém odstínu můžete pomalu odkládat, ale s hnědou se ještě rozhodně nelučte. Jaru budou dominovat hnědé a rezavé semišové svrchníky a také obleky a plisované šaty v příjemném latte odstínu.

Pokračování 6 / 6

Krémová

Tento světlý tón vyniká především nadčasovostí a schopností proměnit jakýkoli outfit v luxusní (samozřejmě ještě s pomocí výběru kvalitních materiálů). Letos na jaře můžete vsadit na sladěné krémové doplňky, ale i na monochromní looky. Krémová si navíc skvěle rozumí se všemi barvami, tudíž se nebojte ani méně tradičních kombinací – zvolit můžete silný kontrast s černou, vínovou nebo také již zmíněnou světle modrou nebo olivově zelenou. Světlý odstín zároveň krásně vynikne na pleteninách nebo delikátním saténu a hedvábí.

Kde seženete kousky v trendy jarních barvách? To zjistíte ve fotogalerii v úvodu článku.