Kde koupíte stylový kardigan na jaro? Podívejte se do fotogalerie na naše tipy.

Kde koupíte stylový kardigan na jaro? Podívejte se do fotogalerie na naše tipy. Zdroj: Instagram @jeanne_andreaa, @elodieromy a @mariellehaon

& Other Stories, 79 eur, stories.com
& Other Stories, 129 eur, stories.com
Arket, 99 eur, arket.com
Arket, 99 eur, arket.com
Essentiel Antwerp, 295 eur, essentiel-antwerp.com
30
Fotogalerie

Francouzky mění způsob, jak nosit kardigany: Tohle jsou jejich letošní módní tipy

Francouzky a kardigany jsou podobným módním klišé jako květiny na jaře z filmu Ďábel nosí Pradu. Je to předvídatelné, ale také hodně oblíbené. Ale zatímco v posledních letech hrály prim spíše pastelové barvy a cropped střihy, nyní se zdá, že stylové Pařížanky obracejí kurz. Jaké kardigany se budou nosit v roce 2024 a s čím?

S chunky texturou

Tlustá příze, hrubá textura, slouchy střih, nápadné barvy, roztomilé motivy a především ruční práce – to jsou atributy kardiganů, které si v poslední době oblíbily stylové Pařížanky. Zpravidla jde o menší značky, které vám upletou svetr na zakázku, a ten pak v outfitu působí jako sympatický solitér. Proto k němu stačí klasické džíny, jednoduché boty a sladěná kabelka.

TIP NA VIDEO: S čím nosit různé střihy džínů? Inspirujte se!

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

S granny chic vrstvením

Kardigan může sám o sobě působit usedle, nicméně Francouzky se nezdráhají tento dojem ještě zesílit. Béžový kousek, který délkou spolehlivě ochrání ledviny, ve jménu trendu granny chic kombinují s puritánským límcem i basic rolákem. Současný trendy náboj probleskuje skrze eklekticky zvolené doplňky – leopardí baleríny, respektive skřipec ve tvaru růže.

Pokračování 3 / 5

S kozačkami à la mini

Delší kardigan podruhé, tentokrát však se zcela opačným efektem. Pro Pařížanky v podstatě supluje oversize sako, zpod kterého jen letmo vykukuje náznak minisukně nebo hot pants. Sexy efekt zesilují i černé transparentní silonky a klasické kozačky pod kolena ve stylu 90. let. Vintage dojem současně umocňuje i kontrastní lem ve stylu módního domu Chanel.

Pokračování 4 / 5

Ultra dlouhý s baggy džínami

Tento look není pro Pařížanky tolik typický, nicméně není třeba držet se v mezích stereotypního konceptu. S jarem se do popředí dostávají i různé přechodové svrchníky jako třeba pletený kabát, respektive maxi kardigan, ve kterém se člověk cítí jako v županu. Francouzky ho kombinují v duchu Y2K siluety s baggy džínami a také příznačnými doplňky.

Pokračování 5 / 5

Čelem vzad

Měkoučký mohérový kardigan a klasicky modré džíny – to je kombinace, kterou si nejvíc spojujeme právě s Pařížankami (však ji také nejvíc zpopularizovala francouzská značka Sézane). V tomto případě beze zbytku naplňují představu o své pověstné rafinovanosti. Kardigan (ideálně s výstřihem do V) totiž nosí záměrně s knoflíčky na zádech, kde nonšalantně odkrývají kůži.

Kde koupíte kardigan ve stylu Pařížanek? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.