Kde koupíte stylové kousky a doplňky s mašličkami?

Kde koupíte stylové kousky a doplňky s mašličkami? Zdroj: Profimedia.cz

Bunda, Les Miss, 8050 Kč, lisasaysgah.com
Čelenka, Sandy Liang, 128 $, sandyliang.info.webp.crdownload
Gumičky do vlasů, H&M, 99 Kč, hm.com
Kabelka, Acne Studios, 1400 eur, acnestudios.com
Kabelka, Anna Tran, 4300 Kč, annatran.online
30
Fotogalerie

Mašle, kam se podíváte: Styl holčiček ovládl New York i Londýn, pustíte si ho do šatníku i vy?

Jeden z největších trendů posledních tří měsíců – mašle ve vlasech – eskaluje a z obyčejných stuh expanduje i na další doplňky či kousky oblečení. Podlehnete jim také?

Minisukně, podkolenky a především roztomilé sponky v podobě tenkých stuh ve vlasech – to byl typický look, který minulý týden provázel přehlídku americké návrhářky Sandy Liang. Ta se v posledních měsících stala populární zejména díky oblíbenému motivu mašle, který provází takřka všechny její designy – od oblečení přes kabelky po doplňky do vlasů. Působí roztomile, něžně, trochu infantilně, ale současně neodolatelně. Podobně to vždy vypadá o týden později v Londýně, kde mívá tradičně přehlídku Simone Rocha. Její náušnice z korálků a pentlí se staly ikonou aktuálního britského street stylu.

TIP NA VIDEO: 5 outfitů, které jsme sestavili z kousků z druhé ruky

Video placeholde

Mašle se staly přirozenou součástí několika populárních stylů poslední doby. Společně s přiléhavými topy a saténovými piškoty se objevují jako součást stylu balletcore, oblíbily si je milovnice trendu touch of red, který si zcela podmanil zimní sezónu (a zřejmě jen tak nezmizí). Do mašlí se zamilovaly eklektické Skandinávky i vyznavačky folklorního stylu. Z jednoduchého dívčího motivu se stal symbol celé tiktokové estetiky zvané girl, nad kterou dumají experti na společenské trendy i chování generace Z.

„Tahle femininní mánie navazuje plynuje na barbiecore a bimbocore. A hlavně na debatu o tom, jak se všechny snažíme být víc girl než woman,“ psala ve svém prosincovém newsletteru Pavlína Louženská. A současně upozornila na deník NY Times, který napsal, že trend mašlí už zašel příliš daleko. Na TikToku se totiž začala objevovat ironická videa s pentlí ozdobenou okurkou či toaletním papírem. Na otázku, jestli to znamená konec trendu mašlí, však odpovídá: spíše ne. Do módy totiž teprve nyní přicházejí i tetování s motivem pentlí.

Kde koupíte stylové kousky s motivem mašliček? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.