Inspirace stylovými Pařížankami.

Inspirace stylovými Pařížankami. Zdroj: Instagram @annelauremais @frannyfyne @andi_mun

Kalhoty, Sézane, 115 eur, sezane.com
Top, Rouje, 140 eur, rouje.com
Sukně, Rouje, 125 eur, rouje.com
Kšiltovka, Zara, 449 Kč, zara.com
Šaty, Sézane, 170 eur, sezane.com
30
Fotogalerie

Jak se obléct na sklonku zimy? Stylové Pařížanky teď nedají dopustit na těchto 5 trendů

Konec zimy bývá z hlediska módy výzva. Kabáty a svetry, které jsme nosili posledních několik měsíců, už nás nebaví a s nadějí se upínáme k teplejším dnům, kdy už budeme moct odhodit přebytečné vrstvy. Jak si módní čekání na jaro zpříjemnit? Podle stylových Francouzek vás z oblékací letargie může vytrhnout tato pětice jejich oblíbených mikrotrendů.

Bardot výstřih

Takzvaný bardot výstřih odhalující dekolt a ramena slaví v módě úspěch už od podzimu loňského roku. A není divu – je totiž skvělým pomocníkem, jak do outfitu dostat sexy punc, ale zároveň toho neodhalí příliš. Pařížanky jej nosí jak v podobně měkkých topů, k nimž přidávají pouzdrové sukně, ale i rovné džíny, anebo dlouhých úpletových šatů, ke kterým obouvají trendy slingback lodičky s volnou patou.

TIP NA VIDEO: Se stylovými Pařížankami si často spojujeme i oblíbenou francouzskou manikúru. Věděli jste ale, že nevznikla ve Francii? A proč ji stále tak milujeme?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Kšiltovky

Jak vyvážit elegantní outfit? Přidejte k němu sportovní kšiltovku. Tomuto praktickému (a také proklatě cool) doplňku propadly už i milovnice retro-romantického french chic stylu. Oblečte volnější košili, přidejte oblekové kalhoty zvýrazněné koženým páskem a navrch čepici. Sportovní prvky v outfitu pak můžete ještě podpořit trendy barevnými teniskami. Tip: Kšiltovku se nebojte nosit ani k černému saku nebo rovnou celému obleku.

Pokračování 3 / 5

Dlouhá pouzdrová sukně

Libujete si ve stylu elegantního minimalismu z devadesátek? V tom případě vás jistě potěší, že na módní výsluní se derou pouzdrové sukně v základních barvách. Pařížanky k nim během přechodného období s oblibou přidávají bardot topy, pletené vesty i delikátní saténové halenky, to vše opět v tlumených tónech. Letos by vám tak podle nich ve skříni neměla chybět především šedá sukně sahající do půli lýtek, případně kožená varianta.

Pokračování 4 / 5

Vínová kabelka

Po zimní záplavě trendy červené se na sklonku zimy hlásí o slovo tlumenější odstín burgundy. V šatníku Pařížanek má aktuálně tato barva zastoupení především na kabelkách, kterými nenápadně prozařují jinak spíše neutrální, tmavší outfity. Základem úspěchu je kvalitní kůže, precizní zpracování a nadčasový tvar, který zajistí, že vám kabelka bude sloužit bez ohledu na trendy mnoho let.

Pokračování 5 / 5

Leopardí vzor

Divoký zvířecí vzor se v průběhu let stal jednou z esencí pařížského stylu. Když se totiž dobře zkombinuje, rozhodně nevypadá lacině. Francouzky jej aktuálně nosí po vzoru módního megahitu Mob Wife, jenž vychází především z objemných kožichů, ale často jej volí i v podobě decentních doplňků (zejména kabelek a šál) nebo i jako celý co-ord set, který dotváří pomocí červených prvků.

Kde seženete trendy kousky ve stylu Pařížanek? Podívejte se do galerie v úvodu článku.