Kde koupíte šperky jako stvořené na Valentýna?

Kde koupíte šperky jako stvořené na Valentýna? Zdroj: Archiv firem

Náhrdelník, Ana Luisa, 1850 Kč, analuisa.com
Náhrdelník, Beads & Lemons, 28 eur, beadsandlemons.com
Náhrdelník, Bimba Y Lola, 78 eur, bimbaylola.com
Náhrdelník, Bimba Y Lola, 90 eur, bimbaylola.com
Náhrdelník, Lisa Says Gah, 1450 Kč, lisasaysgah.com
32
Fotogalerie

Doplněk na rande i tip na dárek: Nejkrásnější valentýnská bižuterie s motivem srdce

Co na srdci, to na jazyku, říká známé přísloví. V souvislosti s Valentýnem ale dostává zcela nové vyznění, neboť symbol srdíčka za vás či za partnera může říct i to, co se teprve chystáte. Chcete okořenit své valentýnské rande všeříkajícím šperkem, anebo byste ho raději uvítala jako dárek od partnera?

Pokud jde o šperky z lásky, patří srdce stále k nejpopulárnějším motivům. Loni touto dobou se nicméně stalo také ústředním motivem bižuterie, kterou vnímáme spíše jako módní doplněk – do popředí se dostaly například náhrdelníky s přívěsky ve tvaru zlatého či stříbrného puffy heart („přifouknutého“ srdce), které působily jako zapomenutý klenot z devadesátkové teenage šperkovnice. Setkávat se s nimi budeme i letos, byť na sebe stále častěji berou subtilnější podobu. Díky své nepřehlédnutelnosti a tvarové nadsázce však proklestily cestu i další bižuterii s motivem roztomilých srdíček, která si díky tomu může dovolit balancovat i na hraně kýče.

TIP NA VIDEO: Jak si vytvořit jednoduchý slavnostní drdol?

Video placeholde

Vedle náhrdelníků, náušnic či prstenů s barevnými kameny či korálkovými komponenty se ozývá i trend masivního zlata – ve spojení s motivem srdce může opět působit trochu kýčovitě, ale kdo by to v době kulminace trendu Mob Wife nemiloval?

Některé šperkařské značky včetně těch menších si pak připravily přímo valentýnské kolekce – a srdce je opět neskrývaným ústředním motivem. Bezesporu to souvisí i s obecnější girl estetikou, která v posledních měsících zachvátila sociální sítě a s neskrývanou radostí (znovu)objevuje módní atributy něhy a roztomilosti. Možná je to ale i tím, že v komplikované době je zkrátka žádoucí sdělovat některé věci přímočaře.

Tipy na krásné valentýnské šperky najdete v galerii v úvodu článku.