Kde koupíte stylové barevné džíny? Tipy najdete ve fotogalerii.

Kde koupíte stylové barevné džíny? Tipy najdete ve fotogalerii. Zdroj: Instagram @pernilleteisbaek, @messavmonfoort a @fellaby

Balzac Paris, 125 eur, balzac-paris.com
Marques Almeida, 7507 Kč, marquesalmeida.com
Damson Madder, 85 GBP, damsonmadder.com
Essentiel Atwerp, 99 eur, essentiel-antwerp.com
Les Soeurs, 100 eur, lessoeurs.com
18
Fotogalerie

Sbohem, modré džíny, hitem roku 2024 budou barevné: Jaké se budou nosit nejvíc?

Přestože hlavním motivem přehlídek pro letošní jaro a léto se stávaly klasické modré baggy džíny, aktuální móda mění názor a nabízí alternativy v souladu s nejoblíbenějšími odstíny a vzorem poslední sezóny. Trendy jako touch of red, Mob Wife nebo corporate chic při setkání s denimem mění svůj původní náboj, stávají se ležérnějšími a spolu s tím i nebývale cool. Nevěříte? Pojďme si je představit podrobněji.

Červené

Móda červených akcentů neboli touch of red zasáhla podzimní a zimní sezónu v nebývalé síle a už teď je zřejmé, že ani s Valentýnem neřekne poslední slovo. Po červených ponožkách, punčocháčích, balerínách, kabelkách a dalších doplňcích se kouskem, který odliší váš outfit od ostatních, mohou stát právě červené džíny. I přes jistou excentričnost je lze zkombinovat v poměrně minimalistickém duchu – zejména pokud se přidržíte černé barvy, která jim dodá nádech cool devadesátek.

TIP NA VIDEO: Jak správně nosit různé střihy džínů?

Video placeholde

Další barvy najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Hnědé

Další neotřelou alternativou klasických modrých džínů jsou hnědé, ať už v teplejším či studenějším tónu. Výhodou je, že při vymýšlení stylingu s nimi můžete nakládat jako s obdobnými manšestrovými kalhotami. Dobře si porozumí se základními barvami, jako je černá, tmavě hnědá, béžová, bílá nebo třeba tmavomodrá. Outfit podpoří i kontrastní textury – kůže přidá špetku luxusu, pleteniny či beránkové lemy zase dojem komfortu. Na jaře se pro změnu bude hodit basic spojení s bílým tričkem a černým blejzrem.

Pokračování 3 / 4

Leopardí

Leopardí vzor zažívá v posledních době velkou vlnu zájmu v rámci trendu Mob Wife, mezi jehož hlavní „rekvizity“ patří nápadné kožíšky. Současně se s ním setkáváme i u trendu touch of red – spojení červené s klasickým zvířecím vzorem působí eklekticky, objevuje se ale i u jednoduchých outfitů ve stylu parisian chic. Konkrétně leopardí džíny mohou působit jako nekompatibilní módní výstřelek, ve skutečnosti se ale tento vzor řadí mezi neutrální. Nosit ho lze se základy šatníku i v duchu hravých Skandinávek.

Pokračování 4 / 4

Šedé

A na závěr něco pro minimalistky, které nehodlají ustoupit ze svého účelného přístupu k módě. Vůbec největší konkurencí pro modré džíny jsou v aktuální módě ty šedivé. Tóny oscilují od seprané černé po světle sivou a ve spojení se základními barvami (tmavě hnědou, tmavomodrou a khaki nevyjímaje) aspirují na oblíbenou každodenní uniformu. Pocit výjimečnosti pak může dodat kombinace s výraznějšími svrchníky, jako je leopardí kožíšek, bílý beránek, červený vlněný kabát nebo třeba vínová kožená bunda.

Kde koupíte stylové barevné džíny? Tipy najdete ve fotogalerii v úvodu článku.