Kde aktuálně koupíte šedé džíny? Podívejte se do fotogalerie.

Kde aktuálně koupíte šedé džíny? Podívejte se do fotogalerie. Zdroj: Instagram @anoukyve, @mialuckie a @lunaisabellaa

Šedé džíny
& Other Stories, 79 eur, stories.com
Arket, 89 eur, arket.com
Arket, 99 eur, arket.com
Arket, 99 eur, arket.com1
21
Fotogalerie

Milované modré džíny letos nahradí tento nenápadný kousek. Jak a s čím ho nosit?

Jestli máte pocit, že se nacházíte v určitém mezidobí, pak rozhodně nejste sama. Tuto myšlenku podporují i aktuální kolekce, které v zásadě nabízejí jen samé basic kousky, tedy jakési výplně mezi zimní a jarní sezónou. Má to ale i své výhody. Člověk trochu zklidní rozpočet, zamyslí se, co doopravdy potřebuje, a zaměří svou pozornost na kousky, které lze opravdu dobře kombinovat. K takovým bezesporu patří i šedé džíny, které jsou právě na vzestupu. Jak je nosit právě teď?

Tón v tónu

Grey is the new black, dala by se parafrázovat známá módní floskule. Šedá barva se vyhoupla do centra zájmu zejména díky estetice corporate chic, která na podzim vrátila do hry záměrně unylé preppy kombinace v čele s oblekovými kousky a pletenými vestami. S příchodem nového roku se barva zamračené oblohy vrací v ležérnější podobě a připomíná, jak dobře vlastně v outfitu fungují šedé džíny – opět můžete vsadit na vrstvení tón v tónu a klidně zapojit i zmíněnou pletenou vestu.

TIP NA VIDEO: Jak v zimě vrstvit oblečení?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

S hnědou

Další barevnou kombinací, která se nabízí uprostřed zimy, jsou šedé džíny s chladnějšími tóny hnědé – od odstínu taupe až po tmavě čokoládovou. Tyhle dvě barvy společně vyvářejí překvapivě příjemnou a uklidňující kombinaci, která beze zbytku naplňuje módní ideu quiet luxury. Obzvlášť když vedle denimu zapojíte luxusnější materiály jako kašmír nebo vlnu. Podobně dobře funguje s šedými džíny i krémová – třeba v podobě beránkového kožíšku.

Pokračování 3 / 4

S leopardem

Šedé džíny mohou nenásilně zkrotit i váš leopardí kabátek – vlastně jeho „křiklavost“ dokážou vybalancovat asi nejlépe ze všech kalhot. Navíc kombinace zvířecího vzoru a šedých kalhot je esencí rock chic stylu, kterým na přelomu nultých a desátých let proslula módní ikona Kate Moss. Vy ale nejspíš nechcete outfit na Tumblr party, proto namísto skinny džínů vsaďte na širší nohavice. Outfit můžete doladit také ryze současným doplňkem, jako je třeba skřipec v podobě mašle.

Pokračování 4 / 4

S vínovou kůží

Vínová barva je kořením zimy. Je méně přímočará než klasicky červená, ale stejně dokáže vzbudit emoce – třeba ve spojení s kůží. Také u ní platí, že šedé džíny ji dokážou trochu vrátit na zem a ubrat z její přílišné ladylike elegance. Jestli nemáte v plánu investovat do bordó kožené bundy, saka či kabátu (případně nemáte čas hledat podobný kousek po second handech), rozhodně nevadí, stejnou službu vám prokážou i kožené akcenty v podobě rukavic, kabelky nebo třeba vínových kotníkových bot.

Kde seženete nejlepší šedé džíny? Podívejte se do galerie v úvodu článku.