Které tenisky ovládnou rok 2024?

Které tenisky ovládnou rok 2024? Zdroj: Instagram @by.regiina @claudia_berresford @modedamour

Adidas x Wales Bonner, 258 eur, farfetch.com
Onitsuka Tiger Mexico 66, 3599 Kč, zalando.cz
Vagabond Zoe, 3000 Kč, zalando.cz
Adidas Gazelle, 2899 Kč, adidas.cz
New Balance 530, 120 eur, arket.com
21
Fotogalerie

Tenisky, které budete chtít letos nosit: Mezi trendy se derou retro modely, které jsme milovali před 20 lety

Nadvláda modelu Adidas Samba, který si podmanil loňský rok, je u konce. Mezi trendy jej letos překvapivě střídají modely, které si možná pamatujete z dospívání, výrazné barevné kombinace i naprostá retro klasika. Kterým cool teniskám letos podlehnete?

Barevné Adidas Gazelle

Ikonické Adidas Gazelle vloni zdárně sekundovaly trendy modelu Samba a letos po nich přebírají první příčku v seznamu vůbec nejžádanějších tenisek. Letí především barevné designy, které vyniknou i v těch nejjednodušších outfitech. Právě teď vede především vínový a červený model, skvěle vám ale letos poslouží třeba i modrobílý pár, jejž doplňuje bílá podrážka a vínové a zelené pruhy.

TIP NA VIDEO: Barevné boty nejsou nic pro vás? Tady jsou 3 tipy na outfity s bílými teniskami.

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Footballcore

Když Adidas oznámil spolupráci se značkou Wales Bonner, strhla se mela. Vloni opěvovaný model Samba, který nechyběl v botníku snad žádné fashion influencerky ani módního nadšence, ale tentokrát změnil design – kromě zábavné barevné kombinace, která v jednom případě čítá spojení leopardího vzoru a odstínu baby blue, jim nechybí ani výrazný jazyk, který je typický pro kopačky. Adidas ovšem není jediná značka, která letos značně podporuje sportovní estetiku označovanou jako footballcore – Puma ve spolupráci s Rihanniným brandem Fenty před pár měsíci obnovila téměř již zapomenutý model Avanti, který si možná někteří z nás pamatují z počátku nultých let. Stačí pak už jen přidat trendy tepláky a vintage koženou bundou.

Pokračování 3 / 5

Žluté Onitsuka Tiger

Další zapomenutý model, který se právě teď těší velkému znovuobjevení, je Onitsuka Tiger Mexico 66 v zářivě žlutém odstínu. Tenisky s retro nádechem od japonské značky, která vznikla už v roce 1949, jsou ideálním příkladem, jak výraznou obuví dodat šťávu minimalistickým outfitům. Letos se budou nosit jak ve spojení s modrými baggy džíny, tak s oblekovými kalhotami.

Pokračování 4 / 5

Retro gym

Výraznější podrážka, 80s nebo 90s nádech a maximum pohodlí. Na módní výsluní se společně s legínami a vysokými bílými ponožkami vracejí také chunky bílé a šedé tenisky, které evokují pravidelnou cestu do posilovny – jako za starých dobrých časů. Dokud je venku zima, noste k nim dlouhý rovný kabát, na jaře ho pak vyměňte za velkou koženou bundu.

Pokračování 5 / 5

Plátěnky

Výrazné barvy ani trendy design nejsou nic pro vás? Pokud hledáte univerzální tenisky, které unosíte k džínům, smart kalhotám i k šatům, letos se doslova nabízejí tradiční bílé plátěnky, jež v posledních letech stály mimo módní pozornost. Teď je ale vše jinak. V létě se budou skvěle hodit k volným lněným kalhotám a skvěle podpoří i elegantní minimalistický model ve stylu stále rezonujícího quiet luxury.

Kde pořídíte trendy tenisky? Tipy na konkrétní produkty najdete v galerii v úvodu článku.