Stylové Francouzky radí: Tohle je 5 střihů džínů, které byste měli mít v šatníku

Stylové Francouzky radí: Tohle je 5 střihů džínů, které byste měli mít v šatníku Zdroj: dzinyfr_Instagram @lenafarl @saraloura @leasy_inparis

& Other Stories, 89 eur, stories.com
Marks & Spencer, 1099 Kč, marksandspencer.com
Zara, 799 Kč, zara.com
Arket, 79 eur, arket.com
Good American, 3990 Kč, zalando.cz
50
Fotogalerie

Stylové Francouzky radí: Tohle je 5 střihů džínů, které byste měli mít v šatníku

Džíny patří mezi absolutní základy šatníku, bez kterých se většina z nás neobejde. Tady je pět střihů, které by vám bez ohledu na trendy neměly ve skříni nikdy chybět. A kdo za výmyslem této „svaté pětice“ stojí? Stačí se podívat na outfity stylových Francouzek.

Rovné v odstínu vintage washed

Rovné středně modré džíny jsou naprostou stálicí v šatníku francouzských fashion influencerek. Jejich kouzlo se skrývá především v naprosté univerzálnosti, hodí se totiž úplně ke všem typům bot – od rovných mokasínů přes tenisky a Mary Jane lakovky až po kotníkové boty na podpatku nebo slingback lodičky (s volnou patou). Unosíte je navíc i na většinu příležitostí: o pohodovém víkendu se vám bude hodit kombinace s měkkým kardiganem, do práce se zase osvědčí doplněné tenčím rolákem a sakem.

TIP NA VIDEO: Jak nosit různé střihy džínů?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Tmavé slim

Tmavé džíny s užšími nohavicemi jsou absolutním základem pro tvorbu většiny městských outfitů. Kromě tradiční černé se vám bude hodit i model v odstínu tmavého indiga nebo seprané washed black. Na výběr také máte ze dvou trendy délek  – buď můžete zvolit délku ke kotníkům, díky níž (až se oteplí) krásně vyniknou balerínky, mokasíny i rovné Mary Janes, anebo půjdete do delších nohavic, které dosednou na botu, na níž se lehce shrnou (tento model se zase bude hodit třeba k moto boots).

Pokračování 3 / 5

Bílé džíny

Během loňského roku jsme viděli velký nástup bílého denimu, který se často stal součástí all-white outfitů. Už teď je jasné, že letošní rok se ponese na podobné vlně, a tak se rozhodně vyplatí mít ve skříni po ruce alespoň jeden pár bílých džínů. Zvolit můžete buď slim model, který budete moci na jaře párovat s oversize kousky, anebo baggy nohavice, k nimž se zase naopak budou hodit upnutější topy. Pokud se vám bílá barva nepozdává, jako alternativa se nabízí odstín krémové nebo off white.

Pokračování 4 / 5

Flare

Kalhoty do zvonu jsou další esencí oblíbeného french chic stylu. Hodit se vám v tomto případě bude jak model, který se postupně rozšiřuje od pasu dolů, tak tzv. kick flare střih, který často končí v úrovni kotníků a nohavice se rozšiřuje až v oblasti pod kolenem. Opět platí, že si tento model bude velmi dobře rozumět s tenkým rolákem (případně s halenkou ve stylu 70. let), a zvlášť dobře díky němu vyniknou kotníkové boty na podpatku, ale i tenisky.

Pokračování 5 / 5

Tmavé široké

Obrovský trend baggy džínů se v posledních letech dostal i do francouzských ulic. A není divu, neboť volné nohavice vám zajistí dostatek pohodlí a outfitu dodávají cool punc. Styling už je ale o něco složitější, a to zejména v případě, kdy máte křivky. Mnohé se dá ale vyřešit volbou vysoké pasu a upnutějšího vršku, kterým vybalancujete objemné nohavice. Jako zajímavý detail se pak nabízí nohavice ohrnout směrem ven a nechat vyniknout rovnou obuv (ideální jsou v tomto případě balerínky) a ponožky.

Kde seženete džíny, které vám budou sedět a vydrží vám roky? Podívejte se do galerie v úvodu článku.