Jaké džíny se budou nosit v roce 2024? Podívejte se na inspiraci z přehlídek.

Jaké džíny se budou nosit v roce 2024? Podívejte se na inspiraci z přehlídek. Zdroj: Profimedia.cz

Valentino jaro/léto 2024
Gucci jaro/léto 2024
Proenza Schouler jaro/léto 2024
Gauchere jaro/léto 2024
Proenza Schouler jaro/léto 2024
14
Fotogalerie

Jaké džíny budeme nosit v roce 2024? Návrháři diktují největší klasiku i nenáviděnou texturu

Jako den a noc – tak bychom mohli definovat džínové trendy, které se sešly na přehlídkových molech pro jarní sezónu 2024. Na jedné straně poletí až vybělený denim a na straně druhé tmavé indigo bez náznaku ošoupání. S jakými střihy se budou pojit tyto odstíny? Jaký typ džínů by nám neměl letos chybět v šatníku? A co si naopak návrháři připravili kontroverzního? Vše se dozvíte v přehledu džínových trendů pro nadcházející sezónu.

Klasické baggy

Tak jako loni i letos platí, že ústředním „must have“ modelem jsou klasické modré baggy džíny. Návrháři se nerozpakovali je začlenit do přehlídek v té nejjednodušší nositelné podobě, a byť se objevovaly i kreativnější verze jako třeba zaplétaný denim, nakonec stejně nejlépe vynikaly ty klasické: opět s délkou až na zem a ještě dál.

TIP NA VIDEO: Jak správně nosit různé střihy džínů?

Video placeholde

Valentino jaro/léto 2024
Valentino jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Gucci jaro/léto 2024
Gucci jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Další trendy najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 7

Vyšisované

Jestli už máte doma klasické modré džíny a toužíte obohatit svůj arzenál o nový kousek, můžete jít cestou doběla vyšisovaného denimu. Na přehlídkách byl k vidění jako součást minimalistických looků, kterým dodával edgy jarní náboj. I v tomto případě platí, že sázkou na jistotu bude kombinace s ležérním baggy střihem.

Gauchere jaro/léto 2024
Gauchere jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Proenza Schouler jaro/léto 2024
Proenza Schouler jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Slouchy

Další pár nohavic, který by vám letos neměl chybět, jsou slouchy džíny. Návrháři je totiž představují jako součást jarních basic looků, což nahrává jejich okamžitému začlenění do šatníku. Slouchy se vyznačují volnými nohavicemi, které se směrem ke kotníkům mírně zužují (byť ne tolik jako mrkváče). Ideální volbou k nim budou kotníkové boty.

Proenza Schouler jaro/léto 2024
Proenza Schouler jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Bottega Veneta jaro/léto 2024
Bottega Veneta jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Plísňáky

Nejen vybělené džíny, ale i retro plísňáky s typickou texturou se v roce 2024 hlásí o slovo. Překvapivě je do hry vracejí Skandinávci, ať už jde o švédskou značku Acne Studios, která je propojila s trendem bokovek a kapsáčů, nebo o kodaňskou Gestuz, jež si připravila šedé pojetí. Kdo chce vystoupit z komfortní módní zóny, nechť se inspiruje.

Acne Studios jaro/léto 2024
Acne Studios jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Gestuz jaro/léto 2024
Gestuz jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Indigo

Protikladem předchozího trendu jsou džíny v barvě indigo, které se vyznačují sytým odstínem, jednolitou texturou a absencí prošoupání. Outfitu dodávají určitý retro náboj odvozený od 70. let, nicméně návrháři se tentokrát vyhnuli obligátnímu spojení s flare nohavicemi a vsadili na nízký pas v kombinaci s prodlouženými rovnými nohavicemi.

Miu Miu jaro/léto 2024
Miu Miu jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Helmut Lang jaro/léto 2024
Helmut Lang jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

Roztrhané

Říkáte si, kdy se do módy vrátí skinny džíny s roztrhanými koleny, které jsme nosili před deseti lety? V této podobě je v jarní kolekci měli snad jen Dolce & Gabbana, takže si ještě počkáme. Roztrhání jako takové má ale v roce 2024 zelenou – a to v extrémnější podobě, jakou předvedly třeba „party značky“ Rotate či Retrofete.

Rotate jaro/léto 2024
Rotate jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Retrofete jaro/léto 2024
Retrofete jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Kapsáče

Ani rok 2024 by nebyl úplný bez denimových cargo kalhot, které definují módu posledních několika sezón. Na aktuálních kolekcích si však můžeme ukázat letošní aktualizační prvek: barvu. Jak už zde padlo, trendem se stávají protiklady v podobě vyběleného denimu na jedné straně a tmavého indiga na straně druhé.

Versace jaro/léto 2024
Versace jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Schiaparelli jaro/léto 2024
Schiaparelli jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz