Jak se obléknout ve stylu hrdinek romantických vánočních filmů?

Jak se obléknout ve stylu hrdinek romantických vánočních filmů? Zdroj: Profimedia.cz / Grafika: Ivona Horváth Souralová

Bardot svetr, Reformation, 7750 Kč, thereformation.com
Bardot top, NA-KD, 40 eur, na-kd.com
Baret, Ganni, 65 eur, ganni.com
Copánkový svetr, From Future, 6550 Kč, fromfuture.com
Kabát, Ba&sh, 449 Kč, matchesfashion.com
20
Fotogalerie

Tichý luxus i dominantní červená: 5 největších trendů roku 2023, které „předpověděly“ romantické vánoční filmy

Blíží se závěr roku a to svádí k nejrůznějšímu bilancování. Pojďme se nyní zaměřit na módu a největší trendy letošního roku, i když trochu jinak, než možná čekáte. Právě v těchto dnech totiž člověk nabývá dojmu, že vše, co se letos nosilo, jako kdyby vypadlo z romantických vánočních filmů, které milujeme už tolik let. Ať už jde o chybějící sukní Bridget Jones nebo červené vrstvení Natalie z Lásky nebeské, oblíbené hrdinky nultých let se letos stávají nečekanou módní inspirací.

Červené outfity

Red Is All Around Us... mohl by zpívat Billy Mack (Bill Nighy) poslední zhruba tři měsíce. Červená si totiž doslova podmanila podzimní a zimní outfity. Módní influencerky ji nosí jak v podobě výrazných akcentů, tak i monochromně ve stylu Natalie (Martine McCutcheon) z Lásky nebeské. Jestli tuhle barvu milujete, pak není co řešit: červený svetr a kabát tón v tónu jsou pro vás jednoznačnou vánoční volbou.

TIP NA VIDEO: Co si obléct k vánočnímu stromečku?

Video placeholde

Láska nebeská (2003)
Láska nebeská (2003) | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Quiet luxury

Zkraje roku to byla Gwyneth Paltrow, kdo udával trend quiet luxury, po ní následně přišla třeba Shiv (Sarah Snook) ze seriálu Boj o moc. S koncem roku se však ultimátní královnou tichého luxusu stává Amanda Woods (Cameron Diaz) ze snímku Prázdniny. Na rovinu, její dějová linka patří k té lepší části filmu, a není to jen díky přítomnosti Judea Lawa, ale právě také módě. Must have jsou v tomto případě krémový rolák a kožené rukavice.

Prázdniny (2006)
Prázdniny (2006) | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 5

Chybějící sukně

V roce 2001 jsme se Bridget Jones (Renée Zellweger) smáli, když za Markem Darcym (Colin Firth) vyběhla do vánoční chumelenice jen ve svetru a v kalhotkách. V roce 2023 se „chybějící sukně“ řadí mezi top 5 největších trendů. Módní influencerky vystupují z komfortní zóny a vyrážejí do ulic v pletených či flitrových modelech, celebrity tento trend zase přenášejí na červený koberec. A soudě dle přehlídek, rok 2024 nebude jiný.

Deník Bridget Jonesové (2001)
Deník Bridget Jonesové (2001) | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 5

Pletené bardot topy

„To me you are perfect...“ promlouvá mlčky „dude with sign“ Mark (Andrew Lincoln), který se postaral o jedno z nejikoničtějších vyznání lásky v dějinách filmu. Řeč je opět o Lásce nebeské, nicméně projednou se místo cedulí zaměřme na outfit Juliet (Keira Knightley). Na sobě má totiž úpletový top s bardot výstřihem, jenž po dvaceti letech zažívá módní comeback. Spojuje v sobě eleganci, křehkost a příjemnou texturu.

Láska nebeská (2003)
Láska nebeská (2003) | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 5

Kabáty s kožíškovým lemem

A ještě jednou Amanda Woods: tentokrát v bohémském podání, které trochu více ladí s náladou malebného anglického venkova, kde se část Prázdnin odehrává. Baret posazený dozadu, šála s barevnými pruhy a především kabát s beránkovým lemem dávají dohromady look, který si zkrátka chcete připnout na svou Pinterest nástěnku – zčásti i díky podobným kabátům britské návrhářky Charlotte Simone, které aktuálně hýbou Instagramem.

Prázdniny (2006)
Prázdniny (2006) | Zdroj: Profimedia.cz

Kde koupíte podobné módní kousky? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.