Kde koupíte party svrchníky, které vám nepokazí outfit?

Kde koupíte party svrchníky, které vám nepokazí outfit? Zdroj: Instagram @vikyrader, @juliesfi a @clairerose

& Other Stories, 179 eur, stories.com
& Other Stories, 229 eur, stories.com
Arket, 250 eur, arket.com
Arket, 259 eur, arket.com
Balzac Paris, 190 eur, balzac-paris.com
44
Fotogalerie

Největší úskalí módní party sezóny: Svrchníky, které nezabijí váš party outfit. Jak je nosit?

Období vánočních večírků, maturitních plesů, honosných bálů či slavnostních předávání cen má jednu velkou nevýhodu. Připadá na zimu, kdy teploty klesají k nule, a kromě ústředního outfitu tak musíte vymyslet i to, co si obléknete přes něj. Jaké svrchníky vás v tomto případě vždy podrží?

Málokterá módní inspirace odráží celou realitu. V případě party outfitů pravidelně dostáváme návod, jak sestavit jednotlivé kousky k sobě, nicméně takřka pokaždé chybí informace, jak takový outfit završit příhodným svrchníkem. Výsledkem je, že v šatnách divadel či na vánočních večírcích stále potkáváme lidi, kteří sice solidně dodrželi dress code, nicméně pak svůj outfit totálně „zabili“ péřovkou.

TIP NA VIDEO: Stylistka prozradí, zda jsou punčocháče v tělové barvě přijatelné.

Video placeholde

Z podobně schizofrenní situace vás přitom takřka vždy vyvede klasický vlněný černý kabát, přičemž jednodušší vždy bude vrstvení přes šaty. V takovém případě si můžete dovolit i zavinovací či vypasovaný kousek, který těsněji obkresluje siluetu. Složitější situace nastává, pokud přes šaty chcete obléknout ještě sako, popřípadě plánujete vyrazit v trendy kalhotovém obleku.

Velké zkušenosti s módním vrstvením v tomto stylu má editorka Ženy.cz Kristýna, která sází na protikladné střihy. „Když máte sako se spadlými rameny, je fajn vzít si přes něj kabát s vycpávkami nebo zkrátka takový, který má víc vydefinovaná ramena. A naopak. Když máte sako s vycpávkami, je lepší mít k němu slouchy kabát – výjimkou je kabát s raglánovými rukávy, který v kombinaci s rugby sakem dodává příliš osmdesátkový vibe.“

Úskalí přináší i sametové sako, které patří k největším hitům sezóny. „To vám zase kasá podšívku kabátu nahoru a ten se vám pak různě krčí. Děje se to bohužel s polyesterovou i viskózovou podšívkou – obojí mám otestované,“ doplňuje Kristýna.

Vedle černého kabátu patří k vděčným party svrchníkům také nejrůznější faux fur kožíšky, které dodávají bohémský šmrnc. Ty si přímo říkají o kombinaci s flitrovými kousky nebo slip dress (ve stylu Kate Moss), ale klidně jimi můžete vyvážit i serióznost oblekových kalhot. V neposlední řadě se na méně formální večírky nebo ke creative cocktail dress code hodí i některé kožené či vinylové svrchníky – hitem sezóny jsou zejména stříbrné metalické.

Inspirace z Instagramu: Svrchníky na večírek

Kde pořídíte nejhezčí party svrchníky? Podívejte se do galerie v úvodu článku.