Jak nosit legíny nejen na doma?

Jak nosit legíny nejen na doma? Zdroj: Instagram @mildagud, @la_nadia a @livia_auer

Kašmírové ponožky, Arket, 35 eur, arket.com
Vlněné sako, Reformation, 9350 Kč, thereformation.com
Jezdecké boty, Arket, 229 eur, arket.com
Kardigan, Nudie Jeans, 7499 Kč, nila.cz
Šátek, Hermès, 8600 Kč, hermes.com
25
Fotogalerie

Legíny se derou zpátky na módní výsluní. V jakých outfitech jsou přípustné?

Legíny – jeden z nejkontroverznějších módních kousků posledních dekád se opět hlásí o slovo. Zatím rozhodně nepluje v hlavním proudu, nicméně postupně se vrací na vlně podzimní athleisure a jezdecké módy. V konkrétně jakých outfitech s legínami se budete cítit komfortně?

Ve stylu „jdu jen na trh“

Jak už padlo, legíny si svou cestu zpátky do našich šatníků klestí nenápadně. Zatím se tedy tváří jako podpůrný kousek volnočasového šatníku, který se nabízí pro krátké víkendové „výběhy“ na kafíčko či na trh. Základem je samozřejmě kvalitní materiál s matným finišem, který si bude rozumět s příjemnou texturou pletenin. Navrch můžete hodit beránkovou nebo stylovou flísovou bundu v základních odstínech. Pohodlný outfit významně dotváří i obuv, respektive řádně vytažené ponožky.

TIP NA VIDEO: Jak na podzim a v zimě vrstvit oblečení?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

S dlouhým kabátem

Elegantnější variantou, která však stále akcentuje pohodlí, je kombinace legín a dlouhého kabátu. Jako základ můžete zvolit chic černobílou kombinaci, kterou nikdy nic nezkazíte. Outfit pak můžete směrovat buď k větší eleganci – třeba skrze šátek nebo balerínky – anebo umocnit jeho sportovního ducha. Zde se opět nabízejí tenisky s ponožkami vytaženými přes legíny, popřípadě zmíněné balerínky s ponožkami, které jednoduše vykouzlí oblíbený balletcore styl.

Pokračování 3 / 4

S jezdeckými kozačkami

Jak nosit legíny a připadat si v nich elegantně? Klíčem k úspěchu jsou opět boty – tentokrát si styl pojistíte kombinací s nízkými jezdeckými kozačkami. Následně se můžete opět vydat dvojím směrem. Buď můžete umocnit dojem jezdecké módy a obléknout k legínám například tenký rolák se sakem v preppy stylu, popřípadě prošívanou bundu à la Barbour. Anebo se od tohoto stylu můžete naopak vzdálit a vzít si k legínám jakýkoli krátký svrchník – tady se možností nabízí opravdu mnoho.

Pokračování 4 / 4

V kožené verzi

Vedle klasických legín se začínají vracet i efektní kožené, které nicméně představují snad ještě tenčí módní led. Ale kdo neriskuje, nic nezíská. Inspirovat se opět můžete aktuálními outfity z Instagramu, které navrhují přirozený přechod legín do nízkých černých kozaček. Svrchník může zůstat opět kratší, volba stylu pak závisí jen na tom, kam se chystáte a jaká je venku zima. Lesklá textura nohavic lépe vynikne v all-black kombinaci s příjemně matnou vlnou.

Kde koupíte módní kousky inspirované těmito outfity? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.