Zdroj: Zdroj: Instagram @veneti.a a @keziacook / Profimedia.cz

Kabát, COS, 290 eur, cos.com
Kabát, Lichi, 240 eur, lichi.com
Kabát, Rouje, 450 eur, rouje.com
Kabátek, Arket, 179 eur, arket.com
31
Fotogalerie

Podzimu vládne nejnudnější outfit, který si zamilovala i princezna Catherine

Princezna Catherine nedávno překvapila outfitem, který se zdánlivě vymykal jejímu dosavadnímu stylu. Ke svým oblíbeným pánským kalhotám a košili totiž navrch přidala ještě pletenou vestu. Výsledkem byl preppy outfit, který jako kdyby vypadl z letošních podzimních přehlídek. Šedá se totiž letos na podzim stává dominantní barvou, základem, který můžete libovolně kombinovat a vrstvit. Jak si vytvořit outfit ve stylu Kate a v čem obecně spočívá klíč k „all-grey“ vrstvení?

Podzimní preppy móda se nejspíš jen tak neomrzí, a to i přes to, že aktuálně balancuje na hranici korporátní nudy. Nicméně i ta může být přitažlivá, zejména když jí podlehne i jedna z nejlépe a nejstáleji oblékaných žen světaprincezna Catherine. Ta se při nedávné charitativní návštěvě ukázala v bílé košili, pletené vestě se stojáčkem a šedivých kalhotách značky Sézane, které jsou mimochodem stále v několika velikostech dostupné. Na příkladu jejího outfitu se dá rovněž názorně ukázat, v čem tkví střízlivé kouzlo „all-grey outfitů“ – v mixování různých textur, které těmto kombinacím záměrně dodávají na zajímavosti a hloubce.

TIP NA VIDEO: Jak vrstvit oblečení na podzim a v zimě?

Video placeholde

Hrubší texturu zpravidla dodávají vlněné směsi, které na blejzrech, kalhotách či sukních vytvářejí hustě žíhaný vzor (někdy může jít i o velmi drobounký vzor rybí kosti). Odlišný design pak pro změnu mívají pleteniny, které vedle toho může zdobit i úpletové žebrování či copánkový vzor. Pokud máte v šatníku spíše jednolité šedé kousky, pohrajte si s odstíny – ke světle sivému kalhotovému kostýmu zkuste tmavší svetr a podobně. Jednotvárnou šeď pak můžete ozvláštnit rovněž výraznějším doplňkem – třeba kabelkou v trendy červené barvě. Ještě delikátněji působí spojení šedivé s vínovou.

Jak vidno, outfity ve stylu princezny Catherine si postupně přivlastňuje i instagramová módní komunita, nicméně to neznamená, že šedou je nutné nosit pouze v preppy stylu. Tento trend lze spíše postavit tak, že pokud letos na podzim potřebujete rozšířit základy šatníku, nemusíte cílit jen na obligátní černou barvu. Ostatně, na přehlídkách pro podzim a zimu byla šedá třetí nejčastější barvou a výjimkou nebyly právě ani all-grey outfity (třeba u Fendi, Michaela Korse, Tory Burch nebo The Row). Korporátní styl navíc můžete kdykoli rozbít třeba džíny či koženou sukní. Šedivý kabát má zase tu výhodu, že si bude rozumět s jakkoli barevnou či vzorovanou šálou. Obecně také platí, že šedá proniká i do party módy – sluší jí lurex i satén. Ale o tom zase až někdy příště.

Kde koupíte šedé kousky v trendy korporátním stylu? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.