Černé kalhoty jsou základem šatníku stejně jako modré džíny.

Černé kalhoty jsou základem šatníku stejně jako modré džíny. Zdroj: Instagram @lovisabarkman, @sylviemus_ a @clairerose

Černé kalhoty jsou základem šatníku stejně jako modré džíny.
& Other Stories, 79 eur, stories.com
Lichi, 75 eur, lichi.com
Reformation, 5700 Kč, thereformation.com.webp1
Sézane, 110 eur, sezane.com
31
Fotogalerie

Víte o nich? Kalhoty, které se vyplatí mít na podzim ve skříni stejně jako džíny

S oblibou je nosí Francouzky, neboť nepůsobí prvoplánově trendy a kopírují střih jejich oblíbených džínů. Dlouho přitom stály ve stínu oblekových kalhot, nicméně v poslední době se objevují i v souvislosti s návratem Y2K módy. Už tušíte, o jakých kalhotách je řeč?

Klasické černé kalhoty zůstávaly dlouho upozaděny za nápadnějšími styly, letošní trendy je však konečně vynesly do centra pozornosti. A je to jen dobře, protože v sobě dokážou snoubit nekompromisní eleganci a praktičnost, díky které mohou konkurovat i džínům. Nejsou na nich vidět nečistoty ani občasné pomačkání.

TIP NA VIDEO: Jaké si na podzim pořídit boty?

Video placeholde

Letošní střihy oscilují na široké škále, takže si svůj model vybere skutečně každý. Stále můžete sáhnout po širokých nohavicích v pánském stylu, nicméně vhodným základem šatníku se v poslední době stávají hlavně černé kalhoty s nažehlenými puky acigaretovými nohavicemi končícími u kotníků – právě s nimi nejvíc vyniknou klasické kulaté baleríny nebo standardní i slingback lodičky, jež jsou hitem letošního podzimu.

Celine podzim/zima 2023
Celine podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Celine podzim/zima 2023
Celine podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Akris podzim/zima 2023
Akris podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Coperni podzim/zima 2023
Coperni podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

O popularitu černých kalhot se zasloužil i návrat trendů z přelomu tisíciletí, který však přináší také svébytný střih – znovu se vrací jednoduché kalhoty (často s nižším pasem a bez zapínání či kapes) s bootcut nebo flare nohavicemi. Jejich výhodou je, že dokážou opticky krásně protáhnout nohy a tím zeštíhlit postavu. Současně outfitu dodávají punc aktuálnosti a zároveň – neboť se inspirují v minulosti – příjemný vintage náboj. Při velkém zjednodušení se dají zaměnit i za zvonové legíny, které ale již mohou postrádat kýženou eleganci.

Z hlediska každodenního nošení se černé kalhoty mohou stát velkým přínosem, ať už vsadíte na klasický nebo Y2K styl. Nosit je totiž můžete prakticky k čemukoli. Nabízí se samozřejmě formální kombinace s košilemi, blejzry a buklé kabátky – takto můžete vyrazit na pracovní schůzku, ale i do divadla. Naopak do ležérního módu se dostanete díky kombinaci s oversize svetrem, trenčkotem či křivákem. Flare kalhoty si pak říkají o spojení s padnoucími koženými saky a kabáty a obecně s topy ve stylu 2000s módy.

Inspirace z Instagramu: Jak nosit černé kalhoty?