Zdroj: Instagram @audreyafs a @keziacook / Profimedia.cz

& Other Stories, 59 eur, stories.com
Adoore, 110 eur, adoore.com
Adoore, 175 eur, adoore.se
COS, 49 eur, cos.com
36
Fotogalerie

Meghan Markle diktuje trendy! Střih, který nade vše miluje, ovládl podzimní šaty a topy

Zdá se, že Meghan Markle opět drží prst na tepu módy. Při svém posledním veřejném vystoupení totiž oblékla luxusní smetanový oblek Aquazurra se specificky řešeným topem, který napůl připomínal klasické sako a napůl sexy top s odhalenými rameny. Právě tento střih se nyní dostává do popředí, a to překvapivě skrze pletené šaty a topy.

Ať už s Meghan Markle a jejím narativem odchodu z královské rodiny souhlasíte, nebo ne, jedno se jí dlouhodobě nedá upřít – stále patří mezi nejlépe oblékané ženy světa a svými outfity zaslouženě budí pozornost médií – i kdyby jen proto, aby přitáhla davy k méně atraktivním tématům. Naposledy se jí to povedlo, když se účastnila panelové diskuze u příležitosti Světového dne duševního zdraví. Smetanový kalhotový oblek značky Aquazurra byl na jedničku a Meghan díky tomu působila jak seriózně, tak i noblesně.

TIP NA VIDEO: Jak poznat kvalitní vlněný svetr a jak o něj správně pečovat?

Video placeholde

Elegance formátu Grace Kelly docílila zejména díky svému oblíbenému střihovému prvku – bardot výstřihu – který v kombinaci s výrazným překladem textilie působí křehce a majestátně zároveň. Připomeňme, že vévodkyně ze Sussexu se ve své královské roli několikrát v tomto střihu objevila, ačkoliv etiketa k němu není zrovna vstřícná. Ramena akcentoval i široký lodičkový výstřih, v němž zazářila už na své svatbě s princem Harrym. Nyní však Meghan tímto outfitem znovu udeřila hřebíček na hlavičku. Přesto, že šlo o mimořádně drahý kousek v řádu několika tisíců eur, lze se jím snadno inspirovat. Jak?

Stačí se podívat na fotografii, kde Meghan Markle sedí a není vidět celek. Jak radí i známá stylistka Allison Bornstein, když člověk přemýšlí nad svou módní inspirací, měl by si zkusit odpovědět, co se mu na ni líbí konkrétněji. Je to barva? Střih? Nebo nějaký drobný detail? Posléze by měl jít do svého šatníku a pokusit se najít kousky, které se tomu nejvíc blíží. A až teprve poté začít hledat něco v tomto stylu v obchodech. V případě Meghan bezesporu upoutá ladná linie přeloženého výstřihu v kombinaci se světlou barvou. Zdálky přitom není jasné, co konkrétně má na sobě – klidně by to mohl být i top.

A právě zde se potkává s aktuálním trendem, který i díky ní dostane v následujících týdnech příležitost více vyniknout. Bardot úplety se vracejí pod vlivem Y2K trendů, díky tomuto střihu se pleteniny zároveň stávají přiléhavějšími a kopírují siluetu nejrůznějších topů. Tento náboj umocní i kombinace například s džíny a špičatými botami, popřípadě se skládanou mini sukní a mokasíny. Na druhou stranu, kdo chce, může tento kousek oděvu nechat promlouvat ve stylu Meghan – minimalisticky, ale účinně. Toho pro změnu docílíte volbou jednoduchých šatů z žebrovaného úpletu anebo kašmíru.

Blumarine podzim/zima 2023
Blumarine podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Inspirace z Instagramu: Jak nosit pletený bardot výstřih? Ve stylu Meghan Markle i trendu Y2K

Kde koupíte úpletové topy a šaty s bardot výstřihem? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.