Která znamení nepropadají vánočnímu nadšení?

Která znamení nepropadají vánočnímu nadšení? Zdroj: Profimedia.cz / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Grinchové zvěrokruhu: Která znamení nenávidí Vánoce a jaké k tomu mají důvody?

Zatímco spousta z nás si sváteční období plné dárků, smíchu a pospolitosti užívá plnými doušky, někteří by prosinec nejraději přeskočili. Dokonce by se dalo říct, že vánoční čas nenávidí – svátky totiž můžou pro řadu lidí znamenat špatnou náladu, stres a také úzkost ze samoty nebo nemožnosti si odpočinout. Která znamení zvěrokruhu aspirují na titul Grinche letošních Vánoc?

Beran

Vzhledem k tomu, že Berani jsou dříči, kteří rádi pracují, nelíbí se jim, když něco způsobí zpoždění nebo nečinnost. To zahrnuje zejména sváteční období, kdy jsou nuceni mít volno a nechodit do práce. Velmi často jsou z toho nervózní a nejraději by pracovali i přes svátky a místo nicnedělání využili svůj talent. Proto bývají Berani o Vánocích náladoví a nezřídka dokážou zničit svátečního ducha všem okolo. Jasně z nich čiší, že by nejraději byli úplně jinde.

TIP NA VIDEO: Co čeká vaše znamení v lásce během vánočního období?

Video placeholde

Beran.
Beran. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Panna

Panny jsou příliš kritické vůči sobě i ostatním, a to i během dovolené nebo vánočních svátků. Nemohou si prostě pomoct a všechno kritizují. Místo toho, aby byly nadšené z rozdávání a přijímání dárků, všude hledají drobné chybičky a taky se v duchu obávají, zda budu jejich dary dostatečně dobré. Potrpí si na zdravé stravovací návyky, takže je pro ně těžké sledovat, jak si jejich blízcí plní žaludky sladkostmi a nezdravým jídlem. To pak dokážou pěkně ironicky odsoudit. Svátky je stresují, takže by se jim nejraději vyhnuli.

Panna.
Panna. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 3 / 5

Váhy

Vánoce jsou svátky, kterým sice na jedné straně vládne pohoda, ale také spousta hluku, který Váhy nesnášejí. Všichni spolu mluví u večeře a Váhy nemohou najít klid a harmonii, které si obvykle užívají v každodenním životě. Sváteční období je proto staví do obtížné situace, ze které by nejraději utekli zpátky do své bezpečné tiché ulity.

Váhy.
Váhy. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 4 / 5

Štír

Štír nemá rád faleš a tajemství. A právě většinou během svátků odhalí nějakou křivdu či lež od svého blízkého okolí. A takového zjištění se bojí jako čert kříže. Jakmile k němu dojde, Štír bude chtít hned odejít a už nikdy nepromluvit s těmi členy rodiny, kteří jej zradili. Místo zábavy a pohody přijde nespokojenost a naštvanost. Stát se to nemusí, ale Štír má hluboko zakořeněný strach právě z toho, že by během svátků mohl něco nemilého odhalit. Proto je nesnáší a nejraději by přeskočil rovnou do ledna.

Štír.
Štír. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 5 / 5

Vodnář

Vodnáři si opravdu užívají toho, když můžou být sami. Raději by trávili čas tím, co milují, než aby byli nuceni účastnit se často nudných situací s lidmi, které ke svému životu nepotřebují. Když tedy přijde sváteční období, nezbývá jim bohužel nic jiného ​​než být s rodinnými příslušníky, s nimiž nemají žádné intelektuální spojení, což automaticky znemožňuje to, aby byli v pohodě. Nemůžou si pomoct, ale být v jedné místnosti s lidmi, kteří nejsou kreativní ani chytří – i když jsou příbuzní – je pro ně naprostá katastrofa.

Vodnář.
Vodnář. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková