Co darovat k Vánocům blízké kamarádce nebo dalším ženám ve vašem okolí?

Co darovat k Vánocům blízké kamarádce nebo dalším ženám ve vašem okolí? Zdroj: iStock.com / Grafika: Ivona Horváth Souralová

A4 print Woman Power, Ulepená (na výběr z několika verzí), 300 Kč, objednávky přes instagram @ulepena
Aromaterapeutický roll-on Don't stress, The Nature of Things, 309 Kč, belovedshop.cz
Ayurvédský bylinný čas She Woke Up and conquered the World, Cosmic Dealer, 440 Kč, byssine.com
Balzám na rty Coffee Kiss, Almara Soap, 249 Kč, belovedshop.cz
Balzám na rty Mint, Salt & Stone, 250 Kč, belovedshop.cz
51
Fotogalerie

Maximálně do 500 Kč: 50 úžasných vánočních dárků pro kamarádky a ženy ve vašem okolí

Začíná prosinec, advent a spolu s tím se stupňuje i potřeba mít vyřešené dárky. Začněme těmi nejpříjemnějšími, na které se ale v předvánočním shonu často zapomíná – drobné dárky pro kamarádky, potažmo ženy, kterým chcete symbolicky poděkovat za jejich práci – ať už jsou to kolegyně, paní učitelka, dlouholetá kadeřnice nebo paní na úklid. Co jim koupit, aby z toho měly doopravdy radost? Vybrali jsme pro vás 50 tipů, mezi kterými najdete dárky pro různé záliby, ale i ty univerzální, se kterými neuděláte chybu, i když dotyčnou tolik neznáte.

Kategorie „dárek pro kamarádku“ má jednu velkou výhodu. Často do ní spadá to, co by vám samotným udělalo radost. Patří sem všechny ty knihy, které si chcete přečíst (ale kamarádce by se mohly líbit taky), kvalitní přírodní kosmetika, půvabné papírové produkty nebo lokálnídesignové doplňky, které byste ocenili buď vy sami anebo právě kamarádka s podobným vkusem. Jsou to všechny ty krásy, kterými lákají předvánoční designové markety, na kterých si vždy povzdychnete, že takové dárky byste nejraději pořídili sami sobě – anebo své nejbližší.

TIP NA VIDEO: Jak úhledně a moderně zabalit pevný dárek?

Video placeholde

Dalším nedílným aspektem „dárku pro kamarádku” bývá, že jich zpravidla potřebujete pořídit víc – pro všechny své spřízněné duše či nejmilejší kolegyně. A pak samozřejmě pro ženy, u kterých se nějaká ta vánoční pozornost zkrátka sluší. Z toho důvodu bývá potřeba zaměřit se na dostupnější dárky, což ovšem neznamená méně kvalitní. Stejně tak se nemusí navzájem vylučovat ani originalita a jistá univerzálnost, která zaručí, že se bude pozornost skutečně líbit.

Při výběru našich tipů jsme se tak zaměřili na obě varianty – jak dárky pro kamarádku, která už potenciálně „všechno má“, tak i pro zmíněné učitelky, kadeřnice či paní na úklid, které tak blízce neznáte, ale přesto jim chcete udělat radost. Na rozdíl od balíčků, které se rozdávají až u stromečku, má tahle dárková kategorie ještě další nespornou přednost – můžete darovat cokoli, co podtrhuje vánoční atmosféru. Ať už je to voňavá kosmetika, svíčka nebo něco neodolatelně dobrého.

50 tipů na dárky do 500 Kč pro kamarádky a další ženy ve vašem okolí najdete v galerii v úvodu článku.