Která znamení zvěrokruhu nejčastěji řeší své zdraví?

Která znamení zvěrokruhu nejčastěji řeší své zdraví? Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Období chřipek je tu! Která znamení zvěrokruhu jsou největší hypochondři?

Okamžitě prohledáváte všechny weby o zdraví, když se u vás projeví sebemenší příznak onemocnění? Obáváte se, že ucpaný nos může signalizovat něco mnohem horšího než rýmu? Pokud zní vaše odpověď ano, pak možná patříte mezi chronické hypochondry. Která znamení mají k panickým obavám o své zdraví – jež se navíc s příchodem chladnějšího počasí prohlubují – největší sklony? Je to těchto pět znamení.

Panna

Panny jsou největší hypochondři zvěrokruhu vůbec. Jakmile začnou kýchat nebo lehce pokašlávat, okamžitě provádějí vlastní zdravotní výzkum – v těchto chvílích je pro ně největší přítel Dr. Google. Panny jsou extrémní detailisti, proto mají tendenci všímat si sebemenší změny na svém těle. A i když jim lékař řekne, že jsou zcela v pořádku, budou pokračovat ve vyšetřování a přesvědčovat sebe samé, že se nakazily vzácnou, nejlépe smrtelnou nemocí.

TIP NA VIDEO: Zdraví pro každé znamení zvěrokruhu – co vás čeká do konce roku 2023?

Video placeholde

Panna
Panna | Zdroj: iStock

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Štír

Štíři přistupují ke svému životu velmi intenzivně, ve zdraví to ale platí dvojnásobně. Jsou velmi podezřívaví a rádi si vytvářejí domněnky, že jejich příznaky nemoci jsou způsobeny něčím zlověstným. Pokud se Štír necítí dobře, možná vám to neřekne přímo, tajně se ale bude snažit přijít na to, kdo nebo co jim nemoc přivolalo.

Štír
Štír | Zdroj: iStock

Pokračování 3 / 5

Střelec

Střelci mají tendenci o všem přemýšlet, včetně své fyzické kondice. To může vést k neustálým obavám o zdraví, které mohou přerůst až do paranoidního stavu. Střelec je zároveň celkem lehkomyslné znamení, takže i když se necítí dobře, jen málokdy vyhledá lékaře, aby si ověřil, jestli mu skutečně něco je.

Střelec
Střelec | Zdroj: iStock

Pokračování 4 / 5

Kozoroh

Kozoroh usiluje o dokonalost, což často vede k tomu, že se cítí nemocný i ve chvílích, kdy je zdravý jako řípa. Opravdové chřipky má ale často tendenci podceňovat – raději zamíří do práce, než aby strávil den v ordinaci. Vnitřně jsou Kozorozi pesimisté a raději budou v tichosti trpět a pozorovat své příznaky, z nichž si posléze vytvoří vlastní diagnózu. Jenže tím se skutečné onemocnění může časem jen zhoršit.

Kozoroh
Kozoroh | Zdroj: iStock

Pokračování 5 / 5

Ryby

Toto emocionální znamení je známé tím, že se chová jako houba a nasává to, co cítí ostatní. Bohužel se to ale může promítnout i do nemocí. Ryby jsou velmi citlivé a soucitné a často na sebe berou břemena ostatních. To je může vést k přesvědčení, že jsou nemocné, když se ve skutečnosti jen vciťují do problémů někoho jiného. Ryby žijí s neustálým pocitem, že trpí záhadnou nemocí, kterou lékaři neumí odhalit, natož léčit. Hodiny tak tráví zjišťováním, co je s nimi špatně – a přitom jim nic není.

Ryby
Ryby | Zdroj: iStock