Video placeholde

Restart: Jak funguje online trénink a na co si při něm dát pozor?

Dva roky pandemie způsobily rozmach online služeb v oblasti cvičení i výživového poradenství. Je to dobrá cesta, jak zhubnout a udržet se fit? Na to v dalším díle podcastu Restart časopisu Dieta odpovídá Jan Caha z Fitness Institutu.

Během covidu se zavřela fitness centra, ale i další místa – kromě těch venkovních – kde se člověk mohl oddávat pravidelnému tréninku a péči o formu a zdraví. Někteří z nás se kvůli tomu rozseděli, jiní se naopak v lockdownu vrhli na domácí cvičení. I proto se objevilo obrovské množství online trenérů i výživových poradců. Je ale tohle ta správná cesta?

„Online trénink je použitelná cesta v nouzi,“ vysvětluje v novém díle podcastu Restart Jan Caha z Fitness Institutu. Osobní kontakt mezi trenérem a klientem je podle něj zásadní. Pohyb jen skrze kameru člověk nenavnímá tak dobře, jak by měl, stejně tak si trenér potřebuje klienta „osahat“.

U výživového poradenství je podle Cahy online forma méně problematická, stejně ale doporučuje využívat obnovené možnosti osobního kontaktu. „Pozor si dejte zejména na slovo univerzální – každý potřebujeme jiný přístup, pohyb, jídelníček… Pokud s odborníkem konzultujete výživu nebo trénink online, měl by s vámi strávit alespoň hodinu a snažit se vás opravdu poznat jako jednotlivce,“ radí fitness specialista.

Celý díl podcastu Restart s Janem Cahou můžete poslouchat na Spotify:

CODEX_SPOTIFY_PODCAST

Aktuální číslo časopisu Dieta si můžete koupit v naší on-line trafice iKiosek.cz. Dnes objednáte, zítra ho máte ve schránce. A doprava je zdarma!

Lucie Borhyová na obálce červnového čísla časopisu Dieta.
Lucie Borhyová na obálce červnového čísla časopisu Dieta.