Foy Eyes neboli liščí oči jsou žhavým make-up trendem roku 2022.

Foy Eyes neboli liščí oči jsou žhavým make-up trendem roku 2022. Zdroj: Instagram @donni.dany, @renanmakeup_

O tento trend se z velké části postaral seriál Euforie, postava Maddy a její herecká představitelka Alexa Demie.
Jak vlastně vypadají Fox Eyes? Základem je ostrá linka protažená až do vnitřního koutku oka.
Právě výrazné, dlouhé linky, které opticky protahují oči, jsou pro Maddy typické.
V seriálovém světě mají znázorňovat Maddyinu divokou, suverénní a mírně zastrašující osobnost.
Herečka Alexa Demie si ale tento typ líčení oblíbila i v soukromém životě.
27
Fotogalerie

Restart: Ženy by měly hubnout jinak než muži, říká odbornice

Stereotyp, že muži si v restauracích dávají výhradně steak a pivo, zatímco ženy se spokojí se zahradním salátem a dietní colou, patří do minulého století. Když ale přijde na vědomé a cílené hubnutí, faktem je, že ženy potřebují zvolit trochu jiný přístup než muži. Jaký? O tom v novém díle podcastu Restart časopisu Dieta mluví psycholožka a nutriční specialistka Mgr. Zuzana Červenková Douchová.

Chceš zhubnout? Tak makej! Jednoduchá rada, která často zní ze sloganů fitness center, funguje univerzálně jen zdánlivě. V tom, jak hubneme a co pro to musíme dělat, totiž hraje velkou roli pohlaví. „Většina žen hubne jako muži – vše ženeme na výkon, vše si počítáme, monitorujeme. To je hodně ,mužský‘ princip, což ženám z dlouhodobého hlediska nesvědčí,“ říká Mgr. Zuzana Červenková Douchová, psycholožka a nutriční specialistka.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Odbornice je hostem nového dílu podcastu Restart časopisu Dieta, který se právě ženským přístupem k hubnutí zabývá. Autorka knihy Láskyplné hubnutí v něm vysvětluje například to, že různé extrémní diety a náročný silový trénink by pro ženu měly být jen dočasnou životní fází. „Naší podstatou je uvolnění, potěšení, mít se ráda a mít se dobře. Je důležité zapojit do procesu oblast psychiky, jsme hodně ovlivněné tím, jak se cítíme. Když se nebudeme cítit komfortně, málokterá žena se hecne a řekne si – já to prorvu. Když budu jako žena jen výkonná, jen pracovat, starat se o děti a zapomenu na sebe a na to, co mě naplňuje, vychýlím se z rovnováhy,“ říká Červenková Douchová.

Je všechno v hlavě? A jak pracovat nejen s tělem, ale i s myšlenkami a emocemi, aby mi jako ženě hubnutí, cvičení a zdravý životní styl celkově seděly a byly pro mě dlouhodobě udržitelné? Nejen o tom si Mgr. Zuzana Červenková Douchová v podcastu Restart časopisu Dieta povídala s moderátorkou Hanou Reinders Mašlíkovou. Rozhovor si můžete pustit ve videu v úvodu článku