Kam vyrazit za kulturou, jídlem a filmy mezi svátky?

Kam vyrazit za kulturou, jídlem a filmy mezi svátky? Zdroj: Profimedia.cz, iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Týdenní přehled: Kam vyrazit v Praze za kulturou, zábavou a jídlem mezi vánočními svátky?

Štědrý den uteče jako voda. Po něm přichází ryzí vánoční bezčasí, které rádi trávíme ležením na pohovce s tácem cukroví na břiše a sledováním pohádek. Jenže každá pohoda se stejně jako vanilkové rohlíčky časem přejí. Přinášíme vám proto pětici tipů na akce v Praze, na které můžete vyrazit mezi svátky a užít si trochu zábavy, kultury i prvotřídního jídla.

Nejlepší filmy roku 2023 ve Světozoru

Viděli jste letos nějaký snímek, který vás tak dostal, že byste ho chtěli na velkém plátně vidět znovu? Stále vám na vašem to-watch seznamu chybí neodškrnuté položky? Pokud v obou případech zní odpověď ano, měli byste mezi svátky zavítat do kina Světozor. Od úterý 26. prosince až do silvestra zde totiž poběží každodenní cyklus filmových hitů, které měly v roce 2023 premiéru. V programu tak například najdete snímky Osm hor, Minulé životy, Úsvit, Anatomie pádu, Asteroid City, Chlapec a volavka nebo Napoleon. Kompletní seznam i vstupenky najdete zde.

Restaurace 420: Humor, velké porce a Masterchef

Pokud jste se během adventu Staroměstskému náměstí spíše vyhýbali, je čas na změnu. V pátek 15. prosince totiž přímo naproti orloji otevřela své dveře nová restaurace 420, za níž nestojí nikdo jiný než držitel michelinské hvězdy a hvězda soutěže Masterchef Radek Kašpárek a jeho gastroparťák Marek Komínek. Pokud si potrpíte na velké porce, gastronomii branou s nadsázkou, domácí pekárnu, vyšperkované uzenářství a dechberoucí prostory, nechte protentokrát u sebe doma v kuchyni zhasnuto a zajděte si na mezisváteční oběd nebo večeři právě sem. Podnik otevírá každý den v 11:30 a otevřeno má do 22:30.

Silvestrovský rave v Gabriel Loci

Oslavit příchod nového roku na rave party? Ano, prosím! Pokud patříte k zarytým fanouškům techna a elektra, tak by vám neměla 31. prosince ujít již tradiční surrealistická NYE Warehouse party v historických prostorách Gabriel Loci. Na ní tentokrát spojí hudební síly Gluck, Temple of a Komiks, kteří jednotlivé místnosti promění v hudebně-umělecký zážitek plný experimentálního osvětlení a site specific instalací. Akce startuje ve 22 hodin, vstupenky seženete od 500 Kč v síti Goout.

Jazz Dock se otevírá dětem a divadlu

Napadlo vás někdy vzít své ratolesti do pražské Mekky moderního jazzu? Pokud ne, v sobotu 30. prosince máte unikátní příležitost. Jazz Dock Dětem! jsou pravidelná sobotní odpoledne, která jsou věnovaná dětskému divadlu. Představení startují vždy v 16 hodin a po nich si malí diváci mohou vyzkoušet divadelní rekvizity a zadovádět si na minidiscu. Akce poběží i během ledna a února. Kompletní program představení najdete ve facebookové události zde.

Klubová party pro všechny fanoušky Taylor Swift

Rok 2023 patří v popkultuře Taylor Swift. Dokazuje to nejen její rekordní The Eras Tour, ale i fakt, že ji časopis Time označil za osobnost roku. Pokud si chcete mezi svátky jako správní Swifties užít trochu třpytu a popu, vyrazte v pátek 29. prosince do klubu Radost FX, kde budou od 22:00 až do ranních hodin hrát všechny oblíbené pecky této hudební královny.