17. listopad nejlépe oslavíte na Korzu Národní. Jaké další akce nás čekají tento týden?

17. listopad nejlépe oslavíte na Korzu Národní. Jaké další akce nás čekají tento týden? Zdroj: iStock.com, Ondřej Němec - Lidové noviny / Profimedia.cz / Grafika: Kateřina Špičáková

Týdenní přehled: Oslavte 17. listopad na Korzu Národní, pak si projděte Pokoje

Sváteční pátek, a tím pádem prodloužený víkend si žádá patřičné kulturní vyžití! Oslavte 17. listopad na již tradičním, letos jubilejním Korzu Národní: čeká vás bohatý program i skvělé občerstvení. Až vám bude zima, můžete se zajít ohřát třeba na Pokoje nebo se už pomalu naladit na adventní čas v čerstvě otevřeném vánočním kině.

10 let oslav svobody: 17. listopad na jubilejním Korzu Národní

Oslavy 17. listopadu v Praze jsou už neodmyslitelně spjaty s akcí Korzo Národní, kterou již celou dekádu organizuje studentský spolek Díky, že můžem. Letošní jubilejní ročník opět nabídne bohatý program: těšit se můžete na debaty a rozhovory, předčítání v Obýváku Václava Havla, jež budou u příležitosti jejích letošních nedožitých devadesátin zasvěcena Olze Havlové, občerstvení, workshopy a hry pro děti a mnoho dalšího. I letos samozřejmě zazní Modlitba pro Martu, tentokrát ji ale doprovodí nový originální videomapping. Zpívat bude Hana Holišová. Více informací najdete na webu nebo Instagramu.

Přehlídka mladých umělců: Projděte si Pokoje 2023

Architektura, volné umění a design pod jednou střechou – to jsou Pokojepřehlídka mladého umění, jež pravidelně představuje tvorbu studentů a studentek vysokých uměleckých škol v netradičních prostorách opuštěných pražských budov a paláců. Letošní ročník se koná od 10. do 19. listopadu v paláci Hrzánů. Vstupné činí 170 korun pro dospělé, 110 korun pro studenty a důchodce. 13. a 15. listopadu vždy od 17:30 navíc proběhnou komentované prohlídky a k celé akci je připraven i zajímavý doprovodný program. Více informací najdete na webových stránkách.

Jedenáctá Noc divadel otevře více než šest desítek scén v Praze i mimo ni

Milujete divadlo a chcete ho zažít v hravé netradiční formě? Pak je přesně vám určena Noc divadel, která v Česku probíhá již jedenáct let. Aktuálního ročníku, který se uskuteční v sobotu 18. listopadu, se zúčastní 66 divadelních scén nejen v Praze, ale i v menších městech po celé zemi. Největší divadelní svátek každoročně nabízí noční prohlídky, divadelní dílny, diskuze s tvůrci, představení a performance – a to zdarma nebo za symbolické vstupné. Více informací a seznam divadel, které se do akce zapojí, najdete na webu.

5 East Broadway: Vernisáž výstavy fotografky Marie Tomanové

Marie Tomanová je osobitá česká fotografka, která dlouhodobě žije a tvoří v USA, nyní ale představí novou výstavu v Praze. Nese název 5 East Broadway podle adresy ateliéru v newyorském Chinatownu, kde Tomanová pracuje. Výstava kombinuje barevné i černobílé fotografie s krátkými filmy a představuje pestrou a mnohotvárnou vizi silných individualit, jež si umělkyně do svého ateliéru pozvala. Vernisáž proběhne ve čtvrtek 16. listopadu od 18 hodin v galerii Fiotograf. Samotná výstava pak bude k vidění do 16. prosince.

Advent se blíží: Nalaďte se v jedinečném vánočním kině

Nemůžete se dočkat Vánoc? Po loňském úspěchu se letos v Holešovicích znovu otevřelo magické Christmas Story Cinema. Do útulného sálu se vchází přes skříň jako do Narnie, o atmosféru se starají barevná světýlka, pohodlné posezení a tematické občerstvení a drinky. Tento týden je na programu třeba Návrat do budoucnosti, Karlík a továrna na čokoládu, Stmívání nebo oba díly Sám doma. Více informací a kompletní program najdete na webu.