Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Účes, jako měla Rachel z Přátel: Nostalgický sestřih C-Cut hlásí comeback!

Chcete nový účes a hledáte inspiraci? Co zkusit ten, po němž v devadesátých letech toužila snad každá žena na světě? Do hry se vrací sestřih zvaný C-Cut, který proslavila jedna z nejstylovějších seriálových postav všech dob: Rachel Green!

Ano, je to skutečně tak. Momentálně velmi populární C-Cut neboli curve cut připomíná nesmírně oblíbený účes Rachel ze seriálu Přátelé. Ten, po kterém toužily tisíce žen už v devadesátých letech, kdy kadeřníci neslyšeli nic jiného než prosby o tzv. Rachel look. Pokud se mezi ně řadíte také, je právě teď správný čas jej vyzkoušet, neboť patří mezi nejvíc hot trendy letošního roku, které plní Instagram i TikTok. 

TIP NA VIDEO: Jak si vytvořit krásné účesy pomocí jedné trojkulmy?

Video placeholde

V současnosti jsme svědky velkého návratu trendů z 90. let, počínaje širokými a zvonovými kalhotami přes bombery až po Y2K oblečení. Velkou práci na tomto devadesátkovém reunionu odvedl již zmíněný TikTok, a to hlavně díky GenZ, která je devadesátými léty doslova posedlá. Jak velkou roli v tom hraje útěk od problémů 20. let 21. století, ale dnes řešit nebudeme. 

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Co je tedy C-Cut? Jedná se o střih ve tvaru písmene C, kde jsou vlasy vrstveně sestříhány kolem obličeje. Střih à la Rachel přitahuje pozornost primárně k linii čelisti a zvýrazňuje tvar obličeje. Dobrou zprávou je, že tento střih se hodí pro všechny délky a typy vlasů, nemusíte tedy projít razantní proměnou. Velkou výhodou také je, že C-Cut umí vytvořit iluzi většího objemu. Pokud vás tedy trápí jemné či splihlé vlasy, víte, o co si říct kadeřníkovi při příští návštěvě salonu.