Nejlepší parfémy pro jaro 2024.

Nejlepší parfémy pro jaro 2024. Zdroj: Instagram @lena_husevyk @versatile_paris @psdiwan22

Loewe Agua Drop s vůní bergamotu, pomerančového květu, labdanum a kůže, 4698 Kč, notino.cz
Oraculum x Ondřej Stára Be my plasteline s vůní pepře, cedru, hřebíčku, pačuli, tonky, ambry a guajakového dřeva, 3890 Kč, oraculum.store
Hugo Boss BOSS The Scent Elixir s vůní růžového pepře, rulíku zlomocného a ambry, 3370 Kč, notino.cz
Essential Parfums Orange X Santal s vůní pomeranče, bazalky, cypriše a santalu, 2050 Kč, myskino.cz
Mizensir For Your Love s vůní exaltone, maliny, cachaloxu, benzoinu a pačuli, 5250 Kč, ingredients-store.com
20
Fotogalerie

Je libo vůni sladkého porna, špenátu nebo popcornu? 20 nejlepších parfémů na jaro, které vám vyrazí dech

Už cítíte jaro ve vzduchu? Natěšenost můžete zintenzivnit výběrem jedné z parfémových novinek nebo osvědčených stálic od niche značek, která vám novou sezónu vyvoní netradičními gurmánskými i pěkně drzými tóny. Jste připravená?

Kdyby se první letošní parfémové novinky měly popsat jedním slovem, bylo by to gurmánství – a to v tom nejširším slova smyslu. V současné záplavě vůní, z nichž i ty dosud nejvíc niche se postupně dostávají do mainstreamu, už je už docela těžké najít takovou, která vás doslova posadí na zadek a u níž si řeknete: „OK, tak něco takového jsem ještě nikdy necítila!Vonné esence i jejich ještě nedávno neotřelé kombinace se stále častěji opakují a vy místo prožití WOW efektu spíš tápete, kde jste už podobnou vůni čuchala.

TIP NA VIDEO: Jak vůně ovlivňuje výběr partnera?

Video placeholde

Bylo tedy jen otázkou času, kdy slavné parfumérské nosy začnou na danou situaci reagovat – a ten moment přichází právě teď. Proto letos častěji než kdy dřív najdete ve složení parfémových novinek netradiční ingredience, které vůním dodávají nový rozměr a potřebnou osobitost. Očekávejte proto ve složení hlava-srdce-základ i takové položky, jako je špenát, rajčatové listy, cukrová vata, spálený cukr, popcorn nebo cola. Punk? Jistě, ale také velmi příjemná voňavá drzost, díky níž vkročíte do nové sezóny sebevědomější a jedinečná.

Výběr 20 neotřelých parfémů na jaro najdete v galerii v úvodu článku.