Jak se nalíčit decentně a přesto slavnostně?

Jak se nalíčit decentně a přesto slavnostně? Zdroj: IG @nikki_makeup, @maryphillips, @ninapark

Líčení v přirozených tónech
Klasická rudá rtěnka
Líčení dominují třpytivé šedé stíny.
Kouřové oční stíny jsou i letos velmi trendy.
Kočičí oči vytvořené pomocí hnědých očních stínů a tělové, přesto výrazné rty.
15
Fotogalerie

Vánoční líčení decentně, přesto slavnostně: Těchto 15 make-up looků zvládnete raz dva!

Když se řekne vánoční líčení, většině z nás se vybaví spousta třpytek a lesku. Ta stejná většina ale nakonec takové líčení ponechá až na silvestrovskou party, kdy je tento look přece jen žádanější, a ke štědrovečernímu stolu zvolí umírněnější alternativu. I ta ale může vypadat slavnostně! Ukážeme vám, jak na to.

Každý vnímá slavnostní líčení trochu jinak. Pro jednoho jej definuje červená rtěnka, pro jiného zase třpytky nanesené od pěšinky ve vlasech až po dekolt. Pokud jsou pro vás okázalé odlesky přípustné pouze na party či do klubu a ke štědrovečernímu stolu byste raději usedli se střídmějším, přesto ale slavnostním líčením, tento článek je právě pro vás. 

TIP NA VIDEO: Jak přeměnit denní outfit na party look?

Video placeholde

Jednodušší líčení někdy prostě funguje nejlépe – zvlášť pokud potřebujete, aby přežilo vánoční hodování, připíjení proseccem, hojné návštěvy příbuzných i slzy dojetí z rozbalených dárků. A navíc, kdo z nás má na Štědrý den čas a pomyšlení na komplikované make-upové výtvory?

Jak by tedy mohlo vypadat ideální (a snadné) vánoční líčení? Vezměte si na pomoc hnědé oční stíny či kajalovou tužku, kterou rozetřete do ztracena. Vyzkoušet můžete také rudou rtěnku, která by však měla být vodě i otěruvzdorná. Vzhledem k tomu, že smažený kapr a majonézový salát rozpustí i ty největší držáky na trhu, je potřeba počítat s lehkým doplněním barvy v průběhu večera. Ve hře jsou ale samozřejmě i zmiňované třpytky: v šedém či hnědém stínu působí stále decentně, přesto však velmi slavnostně. 

Inspiraci na 15 decentních vánočních looků najdete v galerii v úvodu článku.