Zdroj foto: IG @patidubroff, @gregoryrussellhair

Zdroj foto: IG @patidubroff, @gregoryrussellhair

Překvapivé beauty mikrotrendy: Podzimní look se ponese na vlně letní nálady a drinků

Každé roční období s sebou přináší mnoho trendů. Některé s námi zůstávají, na jiné bychom si bez trochy hledání v kyberprostoru už ani nevzpomněli. Pak jsou tady mikrotrendy, které jsou takovou kapitolou samy pro sebe. Jejich semeništěm je TikTok a hodně se polemizuje nad tím, zda se nejedná pouze o marketingové kampaně, které nás mají donutit nakupovat produkty, jež nemůžeme nikdy spotřebovat. My jsme pro vás proto vybrali ty, kterými se můžete inspirovat, i se základním kosmetickým arzenálem.

Espresso Eyes

Nejprve se v půlce léta objevil latté make-up, na podzim ale přichází něco silnějšího. Líčení v barvách silného espressa už nasbíralo na TikToku 26 milionu zobrazení a je čím dál víc zmiňovanější. Možná je ale důvod jednodušší, než se zdá. Hnědé oční stíny jsou prakticky základním vybavením každé kosmetické taštičky či paletky, není proto úplně nutné rozšiřovat svůj arzenál. Přesto si můžete vykouzlit líčení, které momentálně ovládá celý beauty svět.

TIP NA VIDEO: Jak se dokonale odlíčit v pěti krocích?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Vykartáčované obočí

Laminované obočí jde do ústraní a máme tady opět jeho načechranou podobu. Tento look se poprvé prosadil už v 80. letech a jeho cílem je zdůraznit přirozenou krásu. Díky tomu je skvělým doplňkem k takzvanému nahému líčení. Pokud ale neoplýváte zrovna nejhustším porostem, vezměte si na pomoc speciální produkty na obočí, které vám se vším pomohou. Odborníci radí použít na obočí ostře ořezanou tužku, se kterou se pokusíte si vytvořit falešné chloupky. Poté vše zafixujte gelem a kartáčkem vyčešte obočí směrem nahoru.

Pokračování 3 / 5

Nehty v barvě rudých plodů

Pravděpodobně jste zaznamenali hashtag #strawberry-girlsummer, který se pojí primárně s Hailey Bieber. Modelka a influencerka v jedné osobě začala vyznávat trend jahodového léta na začátku srpna, kdy její sociální sítě zaplavily jahodové tváře, rty i nehty. Nemusíte ale kvůli tomu běžet do salónu a chtít po vaší manikérce kresby červených plodů. Pokud si chcete z tohoto mikrotrendu něco vzít, bohatě postačí červený lak na nehty a šťavnatý lesk na rty. A proč si ho vůbec pouštět do osobní zóny? S klesajícími teplotami vám totiž připomene veškeré letní zážitky.

Pokračování 4 / 5

Cherry Cola Lips

Trend s názvem Cherry Cola Lips ocení hlavně ti, kteří si potrpí na výrazně nalíčené rty. Představte si tmavě hnědou konturovací tužku v kombinaci s třešňovou rtěnkou a šťavnatým leskem na rty. Tohle spojení vykouzlí na vašich rtech efekt, který připomíná oblíbený kofeinový nápoj. Výhodou je opět to, že jednotlivé produkty budete mít s největší pravděpodobností doma, a tak není potřeba nakupovat nic navíc. Pokud nevíte, jak na to, stačí se podívat na video níže.

Pokračování 5 / 5

Lesklé ulíznuté vlasy

Wet look je jedním z nejvíc cool účesů. Na podzim ho ale nejčastěji uvidíme právě ve spojení s vysoko vyčesaným ohonem nebo drdolem. Dokonale uhlazený culík chce trochu cviku a rozhodně se nedoporučuje provádět ho s čerstvě umytými vlasy, které by vám mohly zbytečně prokluzovat. Na pomoc si vezměte kartáč s přírodními štětinami, který dokáže kadeře perfektně uhladit, a výsledek nezapomeňte zafixovat lakem nebo leskem na vlasy.