Jarní boty

Jarní boty Zdroj: Instagram @linda.sza, @lunaisabellaa a @francescaleslie_

Augusta, 6500 Kč, augustathebrand.com
Balagan, 159 eur, balagan.com
Musier, 245 eur, musier-paris.com
Musier, 220 eur, musier-paris.com
Augusta, 5200 Kč, augustathebrand.com
15
Fotogalerie

Víc nepotřebujete: 5 párů bot, které se na jaře vyplatí mít v botníku

Kotníkové boty už pomalu míří zpátky do krabic nebo nejvyšších polic botníku a na jejich místo nastupuje nezbytná jarní výbava. Jaké páry bot by v ní letos neměly chybět?

Mokasíny

Praktické a chic mokasíny budou i nadále základem elegantních jarních outfitů. Nabízejí totiž ideální mezistupeň mezi teniskami (příliš ležérní) a lodičkami (poněkud nepohodlné). Hodí se k naprosté většině kalhot i sukní, rozdíl je pouze v tom, že první kategorie si žádá nošení naboso, zatímco druhá vypadá lépe s bílými či černými ponožkami. Zatímco počátkům tohoto trendu dominovaly zejména černé chunky mokasíny, letos budou v kursu klasicky nízké a v přírodních barvách.

TIP NA VIDEO: Jaké základní kousky se vyplatí mít v šatníku?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Baleríny

Ani baleríny ještě v módě neřekly poslední slovo. Jejich comeback byl dlouho nejistý a lze očekávat, že se teď v našich botnících několik let zdrží. Dílem i proto, že jejich design či možnosti stylingu jsou mnohem širší než před patnácti lety, kdy jsme si je nejčastěji spojovaly se skinny džíny. Ty letošní mají nejen klasickou podobu, ale stále nabízejí i varianty s páskem přes nárt, které tak trochu kopírují populární Mary Jane. V kursu jsou nadále hranaté i kulaté špičky, něžný satén či drsné cvočky a síťované pojetí.

Pokračování 3 / 5

Pantofle

Období „ošklivých” válenek a zimních pantoflí Ugg je pryč, nicméně jejich místo nezůstane dlouho neobsazené – nastupují totiž „ugly“ otevřené modely. Pantofle a sandály s chunky podrážkou a „přifouknutou“ podešví, které záměrně zesilují efekt pohodlí na úkor designu, se stanou hitem tohoto jara a módní influencerky či celebrity v čele s Kendall Jenner se jistě nemohou dočkat, až je zakomponují do svého athleisure stylu. Vyznavači Birkenstock si pro změnu mohou nachystat svoje Arizony.

Pokračování 4 / 5

Tenisky

Zní to sice banálně, ale ve výčtu nelze opomenout ani klasické tenisky. Vedoucí pozici si díky modelu Samba drží už druhým rokem značka Adidas a protože tento klasický design už má na ulici kde kdo, zájem se postupně přesunul k teniskám Gazelle, Handball či Campus, které nabízejí pestřejší paletu. Poptávku rozvířil i podzimní a zimní trend červených akcentů, který nadále pokračuje, jen se do něj zapojují i další krásné odstíny – třeba blankytně modrá, zářivě žlutá nebo Barbie růžová.

Pokračování 5 / 5

Slingback lodičky

Fúze mezi klasickými lodičkami a páskovými sandály neboli slingback s uzavřenou špičkou a otevřenou patou – to je další klasický model, který si letos říká o „must have“ status. Už od zimy se nabízejí jako doprovod k trendu výrazných punčocháčů, jelikož společně dokážou nádherně prodloužit nohy (a zamezit nejhorším puchýřům, to si pojďme říct na rovinu). Ani na jaře se jich nemusíte obávat. Pár hodin (třeba na společenské akci) v nich vydržíte a zbytek se dá vyřešit „cute“ ponožkami.

Kde tyto boty seženete? Podívejte se do galerie v úvodu článku.