Video placeholde

Víkendový red carpet: Do společnosti vyrazili i Brad a Angelina

O víkendu se v Los Angeles konaly dvě akce, při nichž se na červeném koberci potkaly top herci a herečky současnosti (i z hlediska komerčního). Podívejte se, jaké pro tyto příležitosti zvolili šaty.

V pátek proběhl galavečer LACMA Art + Film. Cílem akce, kterou zaštiťuje módní dům Gucci, je nejen ocenit umělce ze světa filmu i výtvarného umění, ale i benefice na podporu filmových iniciativ Los Angeles County Museum of Art (LACMA). Letos se mezi oceněné zařadil režisér Hvězdných válekGeorge Lucas a americký umělec, tvůrce velkých malířských pláten a fascinujících koláží inspirovaných street-artem i topografií, Mark Bradford.

Mark Bradford
Mark Bradford | Zdroj: Instagram @gucci

Sedmému ročníku opět předsedal Leonardo DiCaprio společně se správkyní společnosti LACMA Evou Chow, bohužel však při samotném koktejlu chyběl. Ale nevadí, "místo něho" dorazili Jared Leto, jenž v podstatě nechybí nikde, kde je Gucci (a naopak), a také Brad Pitt.

Brad Pitt se na galavečeru LACMA dobře bavil
Brad Pitt se na galavečeru LACMA dobře bavil | Zdroj: Profimedia.cz

A protože šlo o akci, kterou zaštiťoval módní dům Gucci, byly tentokrát na červeném koberci k vidění především modely z jeho dílny – herečka a tvář parfému Gucci BloomDakota Johnson oblékla saténové starorůžové šaty s hlubokým výstřihem do V, Amy Adams pro změnu zvolila hedvábné tyrkysové šaty s volány, Salma Hayek vsadila na mašle a modrofialové flitry, Zoe Saldana na samet zdobený krystaly a ručně vyráběnými 3D květinami, zatímco Kerry Washington zazářila v šifonové róbě zdobené černou krajkou a štrasovou mašlí u krku. Jak to všem slušelo, zjistíte ve fotogalerii na začátku nebo na konci článku.

Angelina a spol.

Nejen Brad Pitt vyrazil o víkendu do společnosti, doma nezůstala ani jeho odloučená partnerka Angelina Jolie. Ta si nenechala ujít udílení filmových cen Hollywood Film Awards. Tyto ceny sice nejsou tak známé jako "Oscaři" nebo "Glóby", nicméně tento rok se konaly již po jednadvacáté.

Mezi letošními oceněnými byla například herečka Kate Winslet za herecký výkon v nejnovějším filmu Woodyho Allena Kolo zázraků (u nás má premiéru v lednu), Jake Gyllenhaal za roli v životopisném dramatu Stronger (příběh je založený na autobiografii jednoho z přeživších bombového útoku na Bostonský maraton) anebo Gary Oldman za celoživotní dílo.

Kate Winslet se raduje z ceny pro nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli, kterou jí předala "Sedmilhářka" Shailene Woodley
Kate Winslet se raduje z ceny pro nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli, kterou jí předala "Sedmilhářka" Shailene Woodley | Zdroj: Profimedia.cz

Mimochodem, Angelina rovněž neodešla s prázdnou, odnesla si cenu za kategorii nejlepší cizojazyčný film First They Killed My Father, který režírovala a zároveň k němu spolu s autorkou knižní předlohy Loung Ung napsala scénář. Jde o životopisný příběh, jenž pojednává o genocidě v 70. letech v Kambodži – tehdy se vlády v zemi ujali Rudí Khmérové, kteří povraždili čtvrtinu obyvatelstva.

Angelina Jolie se spoluscénáristkou svého filmu Loung Ung
Angelina Jolie se spoluscénáristkou svého filmu Loung Ung | Zdroj: Profimedia.cz

Angelina Jolie zvolila na červený koberec hedvábnou stříbrnou róbu své oblíbené návrhářky Jenny Packham. Vedle šatů s výstřihy i ke krku byl však hojně zastoupen také kalhotový kostým. Na pánskou eleganci vsadily Dakota Johnson, Kate Winslet i Kate Mara, Elizabeth Olsen (mladší sestra Mary-Kate a Ashley) nebo legendární herečka Jacqueline Bisset.