Ester a Josefína a jejich nové šaty

Ester a Josefína a jejich nové šaty Zdroj: blue gecko

Nový seriál bude mít na Mall.tv premiéru 18. října
Hlavní role v epizodě Oprava komunikace si zahráli Zdeněk Godla a Jiří Žáček
Seriál můžete sledovat na také na webu Ženy.cz
Terapie sdílením_vizuál epizody Oprava komunikace
Režisérkou oceněného dílu je Johana Ožvold
7
Fotogalerie

Seriál Terapie sdílením zvítězil na festivalu Serial Killer, stal se nejlepším webovým seriálem

Třetí ročník mezinárodního soutěžního festivalu televizních a online seriálů Serial Killer zná své vítěze. Ti byli slavnostně vyhlášeni v sobotu 26. září v Brně. Nejlepším webovým seriálem střední a východní Evropy se stala Terapie sdílením. Osmidílná novinka, která vychází ze stejnojmenného projektu Ester Geislerové a Josefíny Bakošové, uspěla v konkurenci nejnovější seriálové tvorby z Francie, Japonska nebo Finska. Její online premiéra je plánovaná na internetové televizi Mall.tv na 18. října.

Nový seriál Terapie sdílením, který představili tvůrci na festivalu Serial Killer, má podtitul „O esemeskách a lidech“ a vychází ze stejnojmenného projektu Ester Geislerové a Josefíny Bakošové. Ve vítězné epizodě s názvem Oprava komunikace si zahráli Zdeněk Godla a Jakub Žáček, v dalších jsou k vidění například Eva Josefíková, Jenovéfa Boková, Simona Babčáková, Tomáš Jeřábek nebo Marek Daniel.

„Hlavní roli v seriálu hrají esemesky. Vybrali jsme vždycky jednu zprávu, která Ester a Josefíně přišla na Instagramu a tu rozvinuli do fiktivního příběhu. S pěti mladými a talentovanými režiséry se nám tak podařilo natočit osm uzavřených příběhů, které věříme, že budou diváky bavit stejně jako mezinárodní porotu festivalu,“ uvedl Milan Kuchynka, producent hrané tvorby Mall.tv.

„Nápad na díl Oprava komunikace vznikl, když jsme se potkali se scenáristy, které jsme oslovili ke spolupráci, a snažili se jim předat esenci Terapie sdílením. Dávala jsem jim příklady, jaký kontext mohl za danou esemeskou stát. Neměla jsem ambici psát i scénář, ale nakonec se tak stalo,“ říká režisérka Johana Ožvold. Kromě ní do režisérského křesla usedli ještě Tomáš Pavlíček, Jitka Rufolfová, Jan Vejnar a Luboš Kučera.

První díl Terapie sdílením odvysílá Mall.tv v neděli 18. října, dalších sedm epizod bude následovat v týdenní periodicitě. Premiérové uvedení proběhne současně v obou zemích, ve kterých internetová televize působí, na Slovensku bude seriál k vidění v českém znění s titulky.

Mezinárodní festival televizních a webových seriálů Serial Killer je přehlídka nejnovější seriálové tvorby, která teprve čeká na premiérové uvedení. Výsledky třetího ročníku byly slavnostně vyhlášeny v sobotu 26. září v brněnském divadle Husa na provázku. Až do pondělí 28. září ale mohou diváci na serialkiller.mall.tv hlasovat, která z letošních novinek, které vznikly za poslední rok nejen na území střední a východní Evropy, získá Diváckou cenu.

Seriál Terapie sdílením můžete od října sledovat také na našem webu, doplní jej navíc vztahové poradny s párovým terapeutem Janem Vojtkem.