13 Reasons Why

13 Reasons Why Zdroj: © Beth Dubber/Netflix

13 Reasons Why
13 Reasons Why
13 Reasons Why
Hannah Baker - ústřední postava seriálu 13 Reasons Why, která se rozhodne ukončit svůj život
13 Reasons Why
14
Fotogalerie

Seriál 13 důvodů proč: Můžeme se těšit na třetí pokračování?

Seriál televizní stanice Netflix 13 Reasons Why (13 důvodů proč) trhá rekordy. První sérii dramatického seriálu z prostředí střední školy vydal Netflix v březnu loňského roku, celá druhá série se na televizních obrazovkách objevila letos v květnu. Můžeme se příští rok těšit na další pokračování?

Americký televizní seriál je inspirovaný úspěšným románem Jaye Ashera Proč? 13x proto. Výkonnou producentkou seriálu 13 důvodů proč je zpěvačka a herečka Selena Gomez, která si původně měla zahrát roli ústřední postavy Hannah Baker. Nakonec se nabídky vzdala a společně se svou matkou, která je hlavní producentkou seriálu, vybraly pro hlavní roli tehdy neznámou Katherine Langford. Ta se po odvysílání první série stala doslova megahvězdou!

Zleva Dylan Minnette, výkonná producentka Selena Gomez a Katherine Langford
Zleva Dylan Minnette, výkonná producentka Selena Gomez a Katherine Langford | Zdroj: profimedia.cz

Katherine v seriálu ztvárnila studentku Hannah Baker, která spáchala sebevraždu. Před svou smrtí nahrála sedm kazet, na kterých popisuje třináct důvodů, kvůli kterým se rozhodla vzít si život. Její dobrý přátel Tony jí slíbí, že dohlédne na to, aby se kazety dostaly ke třinácti lidem, pro které jsou určené. A tak se postupně odkrývají příběhy plné nešťastných lásek, strachu z rozdílné orientace, násilí, šikany i sexuálního zneužívání.

Hlavním cílem seriálu je, aby se o těchto problémech, které bývají čím dál častější, začalo konečně nahlas mluvit a svět pochopil, že se s nimi musí začít bojovat. Selena Gomez uvedla, že doufá, že mladé generaci seriál dodá odhodlání. Také proto jsou v něm představeny nejrůznější formy šikany, aby si všichni uvědomili, že nemusí jít jen o podrážení nohou a facky na školních záchodech. I zdánlivě nevinná slova nebo činy mohou v člověku vyvolat pocit méněcennosti, a spustit tak řetězovou reakci, která může skončit i sebevraždou.

Seriál si okamžitě získal miliony fanoušků po celém světě napříč všemi věkovými kategoriemi. Neméně úspěšná byla také druhá série, kterou Netflix vypustil letos v květnu. V té se maminka Hannah pokouší vyhrát soud proti škole, která podle ní může za sebevraždu její dcery, protože před šikanou zavírala oči. V druhé sérii se odryje spoustu dalších příběhů a ukáže se, že sebevražda mladé studentky pravděpodobně stejně nezastaví to, co se na střední škole Liberty High děje.

Nejlepší kamarád a láska Hannah Baker - Clay Jensen, kterého hraje Dylan Minnette
Nejlepší kamarád a láska Hannah Baker - Clay Jensen, kterého hraje Dylan Minnette | Zdroj: profimedia.cz

Třetí série?

Bude! Premiéra by podle všeho měla být příští rok v květnu nebo červnu. Natáčení třetího pokračování začíná právě teď. Tvůrci příliš mnoho neprozradili, ale víme, že Hannah Baker už se v pokračování neobjeví. O to více se prý třetí série bude věnovat příběhům ostatních postav, jako je Clay Jensen, Jessica Davis, Justin Foley nebo Tyler Down. Drama na Liberty High zdaleka nekončí!

Teaser, který potvrzuje třetí pokračování seriálu 13 Reasons Why:

Video placeholde