...

... Zdroj: profimedia.cz

...
...
Rok 1937: Foto, které vzniklo k příležitosti korunovace krále Jiřího VI. (otce královny Alžběty). Na snímku je také královna Alžběta a tehdy ještě princezna Alžběta se sestrou princeznou Margaret.
Rok 1947: Oficiální fotografie vládnoucího krále Jiřího VI., jeho manželky královny Alžběty a dvou dcer Alžběty a Margaret.
Rok 1947: Svatební fotografie (tehdy ještě) princezny Alžběty a vévody Philipa.
17
Fotogalerie

Oficiální snímky královské rodiny: Od Viktorie až po éru Kate a Meghan!

Britská královská rodina se prostřednictvím sociálních sítí pravidelně dělí o významné momenty, které zrovna prožívá. Nejnovější fotografie, která vznikla k příležitosti oslav 70. narozenin prince Charlese, okamžitě ovládla internet. Jaké jsou další oblíbené oficiální snímky královské rodiny?

První britskou panovnicí, která se rozhodla prostřednictvím fotografií přiblížit veřejnosti, byla královna Viktorie (pra pra babička královny Alžběty II.). Od té doby se pravidelně publikovaly snímky z významných královských návštěv, svateb a korunovací.

Rok 1953: Korunovace královny Alžběty II. rok po smrti jejího otce, krále Jiřího VI.
Rok 1953: Korunovace královny Alžběty II. rok po smrti jejího otce, krále Jiřího VI. | Zdroj: profimedia.cz

Dnes britská královská rodina sdílí s veřejností, především prostřednictvím sociálních sítí, také oficiální fotografie ze zásnub, křtů nebo oslav narozenin. Oni sami ovšem podle královského protokolu nesmí mít na sítích profily. Existuje ovšem oficiální účet The Royal Family, který sleduje 5 milionů fanoušků.

Podívejte se na oficiální královské fotografie od roku 1861: