Nicole Kidman slaví 50!

Nicole Kidman slaví 50! Zdroj: Profimedia.cz

Nicole s manželem Keithem Urbanem (2009)
Nicole jako Satine ve filmu Moulin Rouge (2001)
Nicole ve filmu Stepfordské paničky (2004)
Nicole Kidman ve filmu Návrat do Cold Mountain (2003)
Nicole Kidman a Naomi Watts jsou nejlepší kamarádky (2016)
24
Fotogalerie

Nicole Kidman slaví 50! Podívejte se na 50 zajímavostí z jejího života

Nicole Kidman, jedna z nejvýraznějších hollywoodských stálic a top hereček, dnes slaví 50. narozeniny. To je skvělý důvod připomenout si její život skrze ty nejzajímavější momenty a fakta, které jste o oblíbené herečce nejspíš ani netušila. 

1. Ačkoli bývá Nicole Kidman považována za australskou herečku, narodila se v Honolulu na Havaji, kde její rodiče tehdy studovali a pracovali. Do Austrálie se vrátili, až když jí byly tři.

2. Její otec pracoval jako klinický psycholog a biochemik. Zemřel na infarkt v 75 letech.

3. Její maminka pracovala jako zdravotní sestra a kromě toho pomáhala manželovi editovat jeho publikace.

4. Nicole Kidman má mladší sestru jménem Antonia, která pracuje jako novinářka v televizi.

5. Nicole už ve třech letech navštěvovala lekce baletu, později na střední chodila do "dramaťáku". Nechala se slyšet, že k herectví ji inspirovala Margaret Hamilton ve filmu Čaroděj ze země Oz.

6. Kromě hraní má Nicole také talent na psaní. "Kdysi mi rodiče říkali, že to jako herečka budu mít těžké, protože budu vyšší než většina herců," říká herečka, kterou prý otec podporoval spíše v dráze žurnalistky. Dnes je situace přesně opačná – Nicole prozatím píše povídky a hry do šuplíku a doufá, že jednou o ní svět uslyší i jako o spisovatelce.

7. Herečka je prý také extrémně stydlivá. S věkem se to sice lepší, ale pořád mívá problém například vejít sama do plné restaurace.

Nicole v roce 1983
Nicole v roce 1983 | Zdroj: Profimedia.cz

8. Nicole Kidman je rozenou levačkou. Kvůli roli Virginie Woolf ve filmu Hodiny se však naučila psát pravou rukou.

9. Nicole brala vážně i své další role. Neváhala se kvůli nim zdokonalovat ve zpěvu, učila se vrhat nože, řídit velblouda, hrát na piano i preparovat zvířata.

10. Bez dablérky se pouští i do kaskadérských kousků nebo milostných a nahých scén.

Pokračování 2 / 5

11. Nicole Kidman patří se svými 180 centimetry mezi nejvyšší herečky v Hollywoodu.

12. Patří rovněž mezi oscarové herečky – v roce 2003 získala zlatou sošku za hlavní ženskou roli ve filmu Hodiny.

Nicole Kidman dostala za roli Virginie Woolf Oscara (2002)
Nicole Kidman dostala za roli Virginie Woolf Oscara (2002) | Zdroj: Profimedia.cz

13. Třikrát byla na Oscara také nominována – za hlavní role ve filmech Moulin Rouge (2002) a Králičí nora (2011) a naposledy za vedlejší roli ve filmu Lion (2017).

14. V roce 2003 získala herečka také svou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

15. Slavnou se stala díky roli v thrilleru Úplné bezvětří (1989), kvůli kterému se sama naučila ovládat pětadvacetimetrovou plachetnici.

16. V roce 1990 dostala roli po boku Toma Cruise ve filmu Bouřlivé dny. Ti dva se do sebe zamilovali a ještě téhož roku na Vánoce se vzali.

17. Hollywoodský "zlatý pár" 90. let si spolu zahrál ještě v dalších dvou filmech: Navždy a daleko (1992) a Eyes Wide Shut (1999).

18. Když byla manželkou Toma Cruise, nosila Nicole zřídkakdy boty na vysokém podpatku. Když se jí novináři čerstvě po rozvodu ptali, co má teď v plánu, odvětila prý: "Konečně budu nosit podpatky."

Nicole Kidman s Tomem Criusem (1995)
Nicole Kidman s Tomem Criusem (1995) | Zdroj: Profimedia.cz

19. Nicméně po rozvodu s Tomem Cruisem v roce 2001 prožívala Nicole nejen úlevu, ale i strach. "Když jsem se rozešla s Tomem, měla jsem pocit, že lidé na mě zapomenou a režiséři mě přestanou obsazovat," přiznala v jednom z rozhovorů.

20. Kvůli temnému období po rozvodu si Nicole příliš neužila ani fakt, že vyhrála Oscara. "Bylo to úžasné pro můj profesní život, nicméně pro mě ta soška symbolizovala i osamělost. Neměla jsem tehdy nikoho, s kým bych tu radost mohla sdílet."

Pokračování 3 / 5

21. Nejlepší kamarádkou Nicole je herečka Naomi Watts – chodily spolu na střední školu.

22. Naomi Watts se pro Nicole dokonce vzdala role ve filmu Tlumočnice.

23. A Nicole u ní doma našla útočiště v době, když se rozváděla.

Nicole Kidman a Naomi Watts jsou nejlepší kamarádky (2016)
Nicole Kidman a Naomi Watts jsou nejlepší kamarádky (2016) | Zdroj: Instagram @naomiwatts

24. Další kamarádku mezi herečkami má Nicole v Julii Roberts, která také letos oslaví padesátku. Julia si prý osobně vyžádala obsadit Nicole do filmu Tajemství jejich očí, kde si spolu nakonec i zahrály. Roli přitom původně měla dostat Gwyneth Paltrow.

25. A mezi hereččiny blízké kamarády patří i Jim Carrey.

26. Mezi svými dvěma manželstvími stihla být Nicole zasnoubená s Lennym Kravitzem.

27. Krátký románek prožila v roce 2004 i s Robbiem Williamsem, s nímž nazpívala duet Something Stupid.

28. Při natáčení Moulin Rouge si dvakrát zlomila žebro. Jednou, když při tanci spadla ze schodů, podruhé, když se chtěla narvat do korzetu. "Chtěla jsem mít stejně útlý pas jako Vivien Leigh v roli Scarlett O'Hary v Jihu proti severu."

Nicole jako Satine ve filmu Moulin Rouge (2001)
Nicole jako Satine ve filmu Moulin Rouge (2001) | Zdroj: Profimedia.cz

29. Během natáčení filmu Hodiny nosila Nicole umělý nos! A používala ho i k maskování se před paparazzi.

30. Nicole odmítla hlavní roli ve filmu Mr. a Mrs Smith. Když se to dozvěděl Brad Pitt, chtěl rovněž z projektu odejít. Vrátil se, až když zjistil, že byla obsazena Angelina Jolie.

Pokračování 4 / 5

31. Svého muže Keitha Urbana poznala Nicole na party v roce 2005. Ačkoli by přísahala, že si jí zpočátku ani nevšiml, on v talk show Oprah Winfrey prozradil opak: "Když jsem ji poprvé spatřil, prošla místností tak ladně, že vypadala, že se vznáší."

32. Trvalo nicméně čtyři měsíce, než se Keith odhodlal pozvat Nicole na rande.

33. Pak už to šlo ráz na ráz, svatba proběhla následující rok.

34. Zaneprázdněný pár si časem našel způsob, jak zvládnout obě kariéry, rodinu i manželství. Jejich tajemství? Být co nejvíc spolu. Zprvu se dohodli, že vzájemné odloučení nesmí trvat víc než dva týdny, později to zredukovali na týden a dnes mají pravidlo maximálně tří dnů.

35. Nicole Kidman je mámou čtyř dětí – s Tomem Cruisem adoptovali syna Connora a dceru Isabellu Jane. Se zpěvákem Keithem Urbanem má dvě vlastní dcery – Faith Margaret (9) a Sunday Rose (7).

36. Nicole Kidman žije s manželem a dcerami v Nashvillu, což není pro hollywoodskou herečku typická destinace. Nicole si ale pochvaluje vřelost zdejších lidí, kteří (stejně jako její manžel) žijí country hudbou.

37. V roce 2015 Nicole přiznala, že svého muže vlastně ani moc neznala a poznávali se až v průběhu manželství.

38. Nicole se rovněž svěřila, že při natáčení scén domácího násilí v seriálu Sedmilhářky šla nejen fyzicky, ale i emocionálně na dřeň. Nejenže měla všude opravdové modřiny, ale často na konci natáčecího dne jen seděla doma v napuštěné vaně a plakala.

Nicole Kidman v seriálu Sedmilhářky (2017)
Nicole Kidman v seriálu Sedmilhářky (2017) | Zdroj: Profimedia.cz

39. Nicole Kidman má jednu zvláštní fobii – bojí se motýlů a jejich poletování. Přesto souhlasila, že podpoří kampaň na luxusní hodinky Omega Butterfly.

40. Nicole Kidman je nejbohatší australskou celebritou a dostala se i mezi 100 nejbohatších Australanů vůbec.

Pokračování 5 / 5

41. Zatímco v 90. letech byla Nicole známá pro své pihy a nezkrotnou kudrnatou hřívu, o pětadvacet let později je z ní uhlazená blondýnka s porcelánovou pletí. V rozhovoru pro magazín Who však přiznala, že vlasů lituje. "Mučila jsem je k smrti," řekla doslova a dodala, že po letech rovnání a barvení je její přirozený vzhled opravdu minulostí.

42. Celou tuto proměnu prý podnikla, protože si tak moc přála vypadat jako typická Australanka s plážovou blonďatou kšticí.

Nicole Kidman v Cannes (2001)
Nicole Kidman v Cannes (2001) | Zdroj: Profimedia.cz

43. Její muž to má podobně jako řada jiných chlapů a preferuje herečku bez make-upu. A protože ani Nicole v soukromí make-up nosit nechce, nechává si alespoň barvit řasy a obočí.

44. Nicole Kidman prozradila magazínu Allure, že má suchou pleť a nejlépe jí sedí krém La Mer.

45. Svůj mladistvý vzhled se snaží udržet i botoxovými injekcemi, ačkoli to pravidelně popírá: "Upřímně, není na mně nic umělého a ani ve tváři nic nemám. Jednou jsem bohužel zkusila botox, ale už je to pryč a teď zas konečně mohu používat mimiku.

46. Nicole nesnáší opalování a svou bledou pokožku si opravdu hýčká. Naomi Watts o ní dokonce prohlásila, že by nikdy nevyšla na ulici bez klobouku, slunečních brýlí a krému s vysokým SPF.

47. Herečka nejraději relaxuje při masážích, které jí zároveň pomáhají zlepšit spánek, který už není, co býval. "Když máte malé děti, zvyknete si k nim vstávat a mně ten lehký spánek zůstal."

48. I když má krásnou štíhlou postavu, jí prý všechno. Ráda se ale pohybuje a často také střídá různé sporty.

49. Jako vůni používá Nicole svůj osobní, tajný mix. Jednou ho prý možná představí i ve flakónu, protože lidé se jí na něj neustále ptají.

50. V roce 1994 se Nicole stala velvyslankyní dobré vůle pro UNICEF a od roku 2006 i pro OSN a jeho Rozvojový fond pro ženy.

Poslední film s Nicole Kidman, který startuje v kinech, je Oklamaný, kde hraje s Collinem Farrelem. Nenechte si ho ujít!

Video placeholde