Video placeholde

Nenechte si ujít pražský Mint Market s originální českou módou

MINT: Pop Up Hall 13 je alternativní nákupní galerie v Pražské tržnici, kde vás čeká pestrá nabídka lokální módy a designu, dobrého jídla, kávy i nevšedních zážitků. To vše najdete v Pražské tržnici v hale 13. Otevřeno je vždy v pátek a sobotu až do konce roku. 

Na Mintu můžete nakoupit dárky, aniž byste se musela tlačit v davu ostatních lidí a stát nekonečně dlouhé fronty. Najdete tu originální kousky pro ženy, muže i děti. Konkrétně pro ty nejmenší určitě něco vybere v prodejně Artdecor, kde nabízí ručně šité hračky, zavinovačky, mantinely do postýlek, dečky i kapsáře. Česká značka se dokonce pyšní titulem Správná hračka roku.

Dalším místem, kam se rozhodně musíte podívat, pokud máte v rodině malou princeznu, je obchod Smilekids. Majitelka značky a zároveň návrhářka vytváří překrásné holčičí šaty z kvalitních evropských látek. Podle jejích slov je pro ni nejdůležitější, aby se holčičky v šatech cítily maximálně pohodlně a natolik si je zamilovaly, že je jednou třeba předají svým dcerám.

Kdo má rád originalitu a slow fashion, která šetří přírodu, přijde si na své v prodejně La Bum. Tam pořídíte organické látky s originálním designem, ze kterých si ty šikovnější z nás mohou ušít třeba skvělou sukni nebo tašku. A když v šití zrovna nevynikáte, třeba jako já, můžete si udělat radost kabelkou z mačkaného omyvatelného papíru.

Více informací o prodejcích najdete ve videu!