Video placeholde

Mint: Prague Fashion Market! Nenechte si ho o víkendu ujít

Pražských Mint Marketů můžete navštívit hned několik. Například každý víkend až do konce roku je otevřený MINT: Pop Up Hall 13 v pražské Holešovické tržnici. Tento víkend vás však čeká také MINT: Prague Fashion Market. Proč na něj vyrazit a čím bude jedinečný?

MINT: Prague Fashion Market bude letos opravdu mimořádný. Oslaví totiž 20. výročí! Hned prvním dárkem je prestižní místo, na kterém se bude konat – Kampus Hybernská! Úžasné multifunkční prostory vzdálené jen pár metrů od náměstí Republiky a Prašné brány. V Hybernské č. 4 můžete v teple a suchou nohou brouzdat od 8. do 10. prosince mezi lokálními i zahraničními designéry a značkami, ochutnávat delikatesy, nakupovat dárky a vyzkoušet svoje tvůrčí schopnosti na některém z mnohých workshopů.

Mezi přeplněnými nákupními centry s nonstop ohlušujícími vánočními koledami je již sedm let MINT: Prague Fashion Market oázou klidu a pohody. “Začali jsme v roce 2010. Naše akce je bez vstupného, i v tom je rozdíl mezi námi a jinými markety. Šetříme lidem peníze. Aby zbylo více na nákupy. Jsme pod střechou. Tentokrát v krásné slunné budově plné pokojíčků a chodeb, kde neprší ani nefouká,” doplňuje Zbyněk Hanko, spoluzakladatel MINT: Prague Fashion Marketů.

Značky z Čech i zahraničí

Kampus v Hybernské ulici se zaplní desítkami lokálních značek, které prošly pečlivým výběrem. Těšit se můžete na aktuální módní kolekce značek Jaroslava, Anuk, Design by Lucie nebo Carri Boom, kvalitní kožené tašky a batohy Eggo, extravagantní šperky Acid Design a Laboka a doplňky od Lovemusic. Najdete tu skvělé značky i pro nejmenší, jimž pořídíte knížky v knihkupectví Baobab nebo Meander, originální hračky od Pikle a měkké dárky zase u Twinsky. Pánům se jistě budou líbit luxusní produkty od Trueman a pera značky Pera Novák.

A to rozhodně není všechno. Najdete tu i na několik zahraničních značek. Až z Malorky na MINT zavítá značka Ez/lab sneakers s unisexovými sportovními botami. Streetové trička a mikiny nabídne značka Plazmalab z Izraele, šperky z drahých kamenů a kovů zase Jewellery by Juna z Velké Británie nebo Joanna Komorowska Design z Polska.

Skvělé workshopy

Mezi nákupy si můžete odpočinout při některém z tvůrčích workshopů, na němž si vyrobíte vánoční dekoraci nebo dárky pro své blízké. Páteční odpoledne bude věnováno výrobě adventních věnců s Plantáriem, s Krasopiskou si v pátek i v sobotu popíšete baňky nebo dřevěná kolečka jako vánoční ozdoby, krasopisně nadepíšete jmenovky na dárky nebo napíšete přáníčka babičce nebo mamince. Já na tom dělám využijí zásoby bannerů, které se během dvacetileté tradice Prague Fashion Marketů nashromáždily, a vy si z nich vyrobíte krásnou recyklovanou tašku s jejich příběhem.

Na nedělním workshopu Přírodní mýdlo se Anastasia Serdyuk ze Sibiře podělí o pocity a vjemy z dětství, jež zhmotnila do přírodních mýdel. Vlastnoručně vyrobená voňavá a barevná mýdla budou krásným dárkem pro kamarádku, maminku nebo babičku.

PÁ 8. prosince: 12.00–19.00

SO 9. prosince: 10.00–19.00

NE 10. prosince: 10.00–17.00

Vstup je zdarma a přijít mohou i domácí mazlíčci.

Další info najdete ZDE!