.

. Zdroj: internal

Její nos mi ničí film! a další urážky, které vpálili režiséři slavným herečkám

Být slavnou hollywoodskou herečkou zní jako sen. Máte milionové platy (v dolarech) a každý s vámi jedná uctivě a s respektem, protože jste to přece dotáhla tak daleko. Anebo ne? 

Ve skutečnosti čelí i hollywoodské herečky řadě problémů a výzev. Jednou z nich je třeba fakt, že jejich mužští kolegové stále dostávají o hodně vyšší platy, ačkoli obě pohlaví ztvárňují ve filmu hlavní roli. Na genderovou platovou nerovnost si nedávno v médiích stěžovaly například Robyn Wright, Diane Kruger nebo oscarová herečka Natalie Portman, která prý dostala za film Hlavně nezávazně třikrát méně než její kolega Ashton Kutcher.

Je těžké si stěžovat, když i přesto bereme hodně peněz, ale ten nepoměr je šílený!

Dalším problémem je u hollywoodských hereček věk, respektive škála rolí, které jsou jim nabízeny po čtyřicítce. Ale ani ve dvaceti to není bůhvíjaké terno, protože zpravidla hrajete něčí partnerku či kolegyni. Když se k tomu přičtou nereálné nároky na vzhled, je jasné, že být oceňovanou herečkou ve skutečnosti nemusí být takový med.

Své si navíc umějí přisadit i netaktní režiséři. Podívejte se, kterých pět hereček si muselo vyslechnout slova, jaká nechce slyšet žádná žena na světě.

Pokračování 2 / 6

Kate Beckinsale

V roce 2001 si tato anglická herečka zahrála po boku Bena Afflecka a Joshe Harnetta ve velkofilmu Pearl Harbor. Tehdy se novináři zeptali režiséra Micheala Baye, podle čeho vybíral obsazení do svého filmu. „S Benem jsem pracoval už dřív a mám ho moc rád a Josh je tak mužný a úžasný herec!” Když padla otázka na Kate, odpověděl prý: „Kate není tak atraktivní, aby odradila ženské publikum,” Později se omlouval, že to myslel v žertu, nicméně něco podobného o ní prohlásil i v jiném rozhovoru. „Nechtěl jsem někoho, kdo je příliš atraktivní.”

Pokračování 3 / 6

Winona Ryder

Kráska 90. let Winona Ryder se s kritikou svého vzhledu setkala v počátcích kariéry. „Byla jsem na jednom konkurzu a uprostřed věty mě náhle castingová ředitelka přerušila slovy: Poslouchej holka, ty bys neměla být herečkou, nejsi na to dost hezká. Měla by ses vrátit tam, odkud jsi přišla, a pokračovat ve studiích. Na tohle nemáš," vzpomínala Winnona v rozhovoru pro magazín Interview a přisadila si. „Ta ženská byla tak tupá, že si ještě myslela, že mi tímto vyjádřením prokazuje laskavost.”

Pokračování 4 / 6

Patricia Arquette

„Vzpomínám si, jak jeden režisér oznámil mému agentovi, že by bylo skvělé, kdybych zhubla tak pět kilo, ale neztratila přitom prsa,” prozradila hvězda filmu Chlapectví magazínu Fortune. „Ale já jsem hubnout nic nehodlala.” Nebylo to poprvé a naposledy, co Patricia slyšela připomínky na svou váhu. V době, kdy hrála v seriálu Médium, chtěla po ní producentka Allison DuBois, aby trochu shodila. Scenárista naštěstí nesouhlasil a herečky se zastal.

Pokračování 5 / 6

Debra Messing

„Nikdy předtím jsem v žádném filmu nehrála. A nyní jsem před sebou měla milostnou scénu s Keanu Reevesem. Začali jsme filmovat a režisér najednou vykřikl: Stop! Za jak dlouho jste schopni sem dopravit plastického chirurga? Její nos mi ničí film!" popisuje trpkou zkušenost při natáčení filmu Procházka v oblacích Debra Messing. „Byla jsem v šoku! Právě jsem získala magisterský titul a vrátila se z Londýna, kde jsem studovala divadlo, připadala si vybavená znalostmi a konečně jsem začala točit – a vzápětí jsem byla degradována na jeden nepatřičný ne-hollywoodský nos.“

Pokračování 6 / 6

Priyanka Chopra

Dokonce i Miss World z roku 2000 se setkala s nepřiměřenou kritikou svého vzhledu. „Než jsem se stala herečkou, setkala jsem se s jedním producentem a režisérem, abychom probrali moje budoucí možnosti. V té době jsem byla úřadující královnou krásy, byla jsem Miss World. A on mi řekl, že je na mě úplně všechno špatně – nelíbil se mu můj nos, nelíbil se mu tvar mého těla,“ svěřila se Priyanka v talk show The View a dodala, že dnes už se podobnými řečmi netrápí: „Představa, jak by měla žena vypadat, je v tomto byznysu naprosto scestná. Jen malinko přiberete a lidé už vás kritizují. Ale to se přece stává. Vánoce se stávají. Já něco slavím tak stokrát do roka, takže moje váha kolísá. A víte co? Je mi to jedno.“