Gabriela Soukalová dnes už patří k legendám českého biatlonu.

Gabriela Soukalová dnes už patří k legendám českého biatlonu. Zdroj: Profimedia.cz

Gabriela Soukalová: V pokojíčku jsem měla plakát svojí mámy na lyžích

Je jí sice teprve něco málo přes třicet, i tak je ale Gábina Soukalová dávno legendou českého biatlonu. Talentovaná sportovkyně a čerstvá maminka má na kontě úžasné úspěchy, za což částečně jistě může i fakt, že pochází z rodiny sportovců. Plakát svojí maminky, olympijské lyžařky, měla dokonce vylepený v pokojíčku na zdi. Co dalšího o sobě prozradila v anketě Já a sport?

„Já měla jenom mamku, která závodila na lyžích, na to jsem byla vždycky ohromně hrdá,“ odpovídá bývalá česká olympijská reprezentantka v biatlonu Gabriela Soukalová na otázku, jestli někdy na zdi měla plakát nějakého sportovního idolu. V anketě Já a sport zavzpomínala i na slavný hokejový triumf v Naganu a prozradila, co považuje za takové svoje osobní Nagano. Podívejte se na video.

Dcera trenéra a stříbrné medailistky v běhu na lyžích ze ZOH v Sarajevu 1984 Gabriela Koukalová byla ve svých aktivních letech zářivou nadějí českého biatlonu, který zároveň pomohla zpopularizovat. O to se přičinila i upřímností, s jakou v minulosti mluvila o náročnosti extrémně konkurenčního prostředí vrcholového sportu i o svých problémech s anorexií. Dnes je Soukalová především maminkou dcery Izabely, kterou má s partnerem Milošem Kadeřábkem.