Z filmu Ďábel nosí Pradu

Z filmu Ďábel nosí Pradu Zdroj: Profimedia.cz

Z filmu Ďábel nosí Pradu
2
Fotogalerie

Ďábel nosí Pradu bude mít pokračování! Hlavní hrdinka bude ovšem jiná

Jeden z nejpopulárnějších filmů roku 2006, Ďábel nosí Pradu, se možná dočká pokračování. Autorka knižní předlohy Lauren Weisberger totiž před dvěma týdny představila knihu, která volně navazuje na její slavnou prvotinu. O čem bude?

Na úvod si připomeňme příběh prvního dílu, který vyšel v roce 2003, okamžitě se stal bestsellerem a nakonec podle něj vznikl stejnojmenný film Ďábel nosí Pradu. Ten se totiž točí kolem postavy aspirující novinářky Andy Sachs (ve filmu Anne Hathaway) – v jádru hodné a skromné holky, která sežene práci ve velkém, povrchním a zkaženém světě módy reprezentovaném redakcí časopisu The Runaway a především jeho obávanou šéfredaktorkou Mirandou Priestly (Meryl Streep). Andy se jím na čas nechá pohltit, kašle na přátele, málem přijde o svého kluka a happy end spočívá v tom, že se rozhodne vrátit ke svému normálnímu životu.

Z filmu Ďábel nosí Pradu
Z filmu Ďábel nosí Pradu | Zdroj: Profimedia.cz

Ale zatímco tento moderní příběh o Popelce už se vyčerpal, příběh druhé asistentky Emily Charlton (ve filmu Emily Blunt), arogantní a sebestředné kariéristky, má ještě co nabídnout. Alespoň podle autorky „Ďábla“ Lauren Weisberger, která minulý měsíc představila volné pokračování.

Nový příběh nazvaný When Life Gives You Lulumenons se soustředí na Emily, které je nyní šestatřicet, je vdaná, žije v Connecticutu a pracuje konzultantka, která napravuje image slavných a vlivných. Vyprávění začíná v Los Angeles na novoroční party v domě Gigi Hadid, kde Emily obdrží telefonát s novou zakázkou – má promptně odletět do New Yorku a zachránit pověst klienta, který si na novoroční party oblékl nacistický kostým. Potká se tam s Andy? A vznikne podle knihy opět film? Na získání odpovědí se budeme muset obrnit trpělivostí, protože kniha Lauren Weisberger vyjde v angličtině až začátkem června.

So thrilled to share with you the cover of my next book, WHEN LIFE GIVES YOU LULULEMONS, out summer ‘18! Link in bio to read an excerpt from @entertainmentweekly #picoftheday #thedevilwearsprada #happy #lululemon @simonbooks

Příspěvek sdílený Lauren Weisberger (@laurenweisberger),Pro 18, 2017 v 10:13 PST