Z natáčení nové verze Malých žen. V roli sester se představí Eliza Scanen, Saoirse Ronan, Emma Watson a Florence Pugh (zleva)

Z natáčení nové verze Malých žen. V roli sester se představí Eliza Scanen, Saoirse Ronan, Emma Watson a Florence Pugh (zleva) Zdroj: Profimedia.cz

Chystá se remake filmu Malé ženy. A má dokonalé obsazení!

Legendární kniha Louisy May Alcott i stejnojmenný film z roku 1994 s Winonou Ryder v hlavní roli. To si vybavíme, když se řekne Malé ženy. A brzy k této asociaci přibude i nový remake, který má víc než slibné obsazení.

Z dnešního pohledu je obsazení devadesátkové verze Malých žen jen těžko překonatelné. V roli čtyř sester Marchových se představily hned tři herečky, jejichž jména jsou zvučná i dnes. Vedle Winony, která nezapomenutelně ztvárnila energickou Jo, tu byly ještě Claire Danes v roli křehké Beth a Kirsten Dunst, jež si zahrála nejmladší Amy. Jejich matku si navíc střihla perfektní Susan Sarandon, takže bylo jasné, že i tvůrci nové verze budou muset přijít se silnými jmény.

Malé ženy z roku 1994. Zleva: Winona Ryder,
Malé ženy z roku 1994. Zleva: Winona Ryder, | Zdroj: Profimedia.cz

A zatím to vypadá slibně. Na roli nejstarší sestry Meg, kterou v původním filmu hrála Trini Alvarado, kývla Emma Watson. Nejprve sice štáb oslovil její jmenovkyni Emmu Stone, ale ta pro pracovní vytíženost odmítla. Emancipovanou Jo dostala Saoirse Ronan (Lady Bird, Brooklyn), tichou Beth si tentokrát zahraje Eliza Scanlen (Ostré předměty) a nejmladší Amy v dospělém věku ztvární výrazná Florence Pugh (Lady Macbeth).

Jejich matku, paní March, si zahraje Laura Dern (Sedmilhářky) a to nejlepší nakonec – na roli tety kývla Meryl Streep! A protože v příbězích čtyř sester nemůže chybět láska, bude tu také Timothée Chalamet (Dej mi své jméno) v roli Laurieho.

Emma Watson zveřejnila první selfie z natáčení. Nejvýraznější mužskou postavu ztvární Timothée Chalamet
Emma Watson zveřejnila první selfie z natáčení. Nejvýraznější mužskou postavu ztvární Timothée Chalamet | Zdroj: Profimedia.cz