.

. Zdroj: internal

5 módních ikon, které jsme milovali před deseti lety. Co se s nimi stalo?

Před deseti lety byla situace trochu jiná než dnes. Neexistoval Instagram ani Pinterest, blogování o módě bylo v plenkách. Titul módní ikona tak tehdy patřil jen hrstce vyvolených celebrit, jejichž street style fotografie si oblíbily společenské magazíny. A my si je pro inspiraci stahovaly do počítače. Které „It girls” to tehdy byly a jak se mají dnes?

Spíše než o streetstyle fotografie šlo tehdy ještě o paparazzi snímky. Celebrita zkrátka vyšla před dům, kde na ni čekal hrozen fotografů a ti pak svoje snímky prodávali tištěným a online magazínům. A některé z nich upoutaly svými outfity více než jiné. Podívejte se na ně!

Pokračování 2 / 6

Kate Moss

Královna stylu rock chic, která nás naučila nosit blejzr, skinny džíny, leopardí kabát a minišaty s černými punčocháčemi. Zatímco dnes média Kate kritizují pro to, jak za poslední léta sešla, před deseti lety byla nekorunovanou královnou street stylu. Sympatické na ní je, že se svého rockového stylu drží dodnes a příliš neholduje aktuálním trendům. Letos se třeba objevila na pánském fashion weeku v Londýně v Saint Laurent blejzru s třpytivými kamínky na klopě. A věrní fanoušci se mohou těšit, prý z toho bude příští trend! V osobním životě se Kate daří i nedaří. Má třináctiletou dceru Lilu-Grace, která podědila její vzhled, předloni se jí ovšem rozpadlo manželství s hudebníkem Jamiem Hincem. Ale už netruchlí, randí s o 14 let mladším hrabětem Nikolaiem von Bismarckem.

Pokračování 3 / 6

Sienna Miller

Jestli Kate Moss vynalezla rock chic, tak Sienně vděčíme za styl boho chic– vzpomínáte na všechny ty rozevláté sukně, šaty ve stylu 70. let, šátky a třásně na kabelkách i na botách? Sienna byla navíc tehdy vidět i díky svému turbulentnímu vztahu s nevěrným Judem Lawem, který ani po několikerém slepování stejně nedopadl. Dnes už se tato britská herečka k minulosti nevrací – ani milostné, která byla po Judovi ještě pestrá, ani módní. Je mámou pětileté dcery Marlowe a od boho chic stylu se po jejím narození odstřihla tak, že záměrně začala nosit neslušivé outfity. Jenže Sienna má pro módu zkrátka cit, a tak i přestože si dnes střeží soukromí mnohem lépe, stejně zazáří, kdekoli se objeví.

Pokračování 4 / 6

Mischa Barton

Vzpomínáte si na Mischu Barton? Půvabnou Marissu ze seriálu O.C., která byla tehdejším idolem nejen kluků, ale i dívek? Mischa byla se svou jemnou tváří, bronzovou pletí a plavými vlasy ztělesněním kalifornského ideálu krásy. A co víc, pokaždé jí to slušelo, obzvlášť s hippie čelenkou ve vlasech. Bohužel jen do té doby, než zmizela (ve skutečnosti se z LA odstěhovala zpátky do rodné Anglie) a zase se vynořila s nadváhou, na které si kritici smlsli. Ačkoli před deseti lety ještě zářila na obrazovkách v poslední sérii O.C., její hvězda už začínala pohasínat. Následující těžké roky střídavě přibírá a shazuje kila, hroutí se, končí na psychiatrii, je zatčena za řízení pod vlivem omamných látek a celkově si ničí pověst. Tu nezachránila ani letošní účast v americké verzi Star Dance, z níž vypadla jako druhá.

Pokračování 5 / 6

Nicole Richie

Nicole Richie, americká hvězda reality show a návrhářka, byla vždy tak trochu kontroverzní módní ikonou – důvodem byla její příliš vyzáblá postava. Jenže před deseti lety by nikoho nenapadlo, že ji jednou na trůně vystřídá kyprá Kim Kardashian, tehdy byla zkrátka štíhlost mezi celebritami normou i za cenu anorektického vzhledu. Nicole navíc vypadala cool – na rozdíl od své kýčovité kamarádky Paris Hilton si osvojila bohémský styl plný splývavých šatů, šátků uvázaných na hlavě a oversize brýlí, které evokovaly jak šedesátky, tak sedmdesátky. Později se z veřejného života stáhla, s Paris se přestala bavit a vzala si muzikanta Joela Maddena, s nímž má dvě děti.

Pokračování 6 / 6

Sestry Olsenovy

Olsenky, jak se dvojčatům Ashley a Mary-Kate zkráceně říká, měly v životě několik zajímavých etap. Začínaly jako batolata v seriálu Plný dům, poté pokračovaly ve filmech pro děti a pro teenagery, které jim přinesly pohádkové bohatství (vznikaly pod jejich vlastní produkční společností Dualstar). Jak dospívaly, dozrával i jejich módní cit – místo líbivých šatiček u nich čím dál víc převládaly oversize kousky a netradiční vrstvení, takže se pro jejich styl dokonce vžil pojem „homeless look” (obdoba boho chic šmrncnutá granny chic). V roce 2006 založily sestry vlastní značku The Row, o rok později ještě Elizabeth & James. V módě jsou stále uznávanými personami, ačkoli v médiích už jsou mnohem víc zastoupeny jiné slavné sestry. Zajímavý je jejich osobní život, Mary-Kate si vzala o 17 let staršího (a asi o 30 centimetrů vyššího) bankéře Oliviera Sarkozyho (nevlastního bratra bývalého francouzského prezidenta), Ashley randí s finančníkem Richardem Sachsem, který je starší dokonce o 28 let.