Šílená matka píše pravidelný sloupek o životě s dítětem školou povinným.

Šílená matka píše pravidelný sloupek o životě s dítětem školou povinným. Zdroj: Šílená matka

Šílená matka: Nevíte, koho volit? Já zakládám SPRATEK

Už je to tu zas. Hřejivého slunečního svitu ubývá, rýmy přibývá a blíží se co? Podzim, jistě. Ale co je ještě děsivější než sychravé počasí a usoplené dětské nosíky? Volby.

Nebojte, nebudu tu teď zapáleně rozebírat současnou politickou situaci. Jednak jsem právě jedla, ale hlavně je teď všude kolem, bohužel i bohudík, spousta jiných expertů na tuto problematiku. Trochu se ale tomuto tématu věnovat budeme, nevadí?

TIP NA VIDEO: Předvolební debata Blesku o platech učitelů

Video placeholde

Všimla jsem si, že (nejen) kvůli událostem posledních měsíců a dní je mezi námi řada lidí, kteří jednoduše nevědí, koho volit. Jistě, princip menšího zla už je taková česká volební klasika, jenže pokud jste ani vylučovací metodou nepřišli na žádnou stranu nebo hnutí, které by byly hodny vašeho hlasu, dostáváte se do slepé a temné uličky. A tam na vás čekám já. Muhehe.

Jak už bylo několikrát empiricky dokázáno, politickou stranu si může založit snad i přejetý slimák nebo napařovací žehlička. Čímž bych se velmi nerada někoho dotkla, toto je naprosto volné přirovnání. Proč to tedy nezkusit taky? Letošní termín už samozřejmě nestihneme, ale štěstí přeje těm, kteří se nepo… totiž připraveným!

Rodiče, spojte se!

Myslím, že jako rodiče máme dostatečně velkou základnu. Musíme dát jen dohromady nějaký solidní program, pevné postoje, úderná hesla, plány a hlavně sliby. Ale vždyť my jsme právě v tomhle totální profíci! Slibujeme, že oběd bude už za pět minut, a to třeba i šestkrát za sebou. Dušujeme se, že ten kysličník jen maličko štípne, a přísaháme, že ta příšerná hračka už nevydává žádné zvuky, protože se jí určitě vybily baterky a další už se nevyrábějí.

Zvládneme nemožné; ukrýt sladkosti tak, že vydrží celé tři hodiny netknuté. Schováme do karbanátků zeleninu, aniž by to kdokoliv odhalil. Ve čtyři ráno spíchneme kostým na zapomenutý karneval a z vlasů tu žvýkačku taky nakonec dostaneme. Rozdělujeme neoddělitelné, stmelujeme neslučitelné. Možná i tu D1 bychom dali do kupy.

Jsme prostě ideální politici! My jsme zákon! Máme vždycky pravdu, a pokud to neplatí teď, jednou, až budete starší, to pochopíte!

Myslím, že schopnosti pro to, abychom v politice obstáli, máme. Snad bychom ji i mohli změnit k lepšímu. Žádné skákání do řeči při debatách – kdo zlobí, půjde pěkně do své kanceláře a vrátí se, až se uklidní. Kdo lže, tomu se neřekne nové heslo na Wi-Fi a odebere kapesné. Čímž by se mimochodem velmi, velmi ušetřilo. V krajních případech pak lze přistoupit k nasliněnému látkovému kapesníku.

Teď to chce ještě jméno. Napadlo mě Soply-Prdy-Dudlíky, ale tuhle zkratku už někdo má a obsahově je to prý taky dost podobné. Navrhuji tedy variantu B – Strana Přátel Rodičů A Tichých Emočních Kolapsů, zkráceně tedy SPRATEK. Přihlášky přijímám elektronicky na svém twitterovém účtu, případně po domluvě osobně, bez chyb a s maximálně jednou kaňkou od slzy.