Video placeholde

O čem se mlčí: Je flirtování na Facebooku nevěra? Tady je odpověď

Je to „jen“ psaní, pár fotek, lajkování, flirtování, to se přece nepočítá. Nebo ano? Co na to párový terapeut Honza Vojtko? Na to se ptala moderátorka Adéla Elbel v pořadu O čem se mlčí.

Vztahy, a nejenom ty partnerské, se odehrávají u většiny z nás i na sociálních sítích. A je logické, že se člověk čas od času nevyhne otázkám: Kolik z těch 300 přátel na Facebooku mám považovat za opravdové? Když s někým nevinně flirtuji přes sociální sítě, je to už nevěra?

„Jestli je něco skvělého na sociálních sítích, je to fakt, že nás nutí vymezit si hranice, co je pro mě ve vztahu go a co no-go. Je zároveň ale pravdou, že velká spousta lidí to neumí. I když jsou ve vztahu, tak se do sociálních sítí schovají, nechtějí o tom komunikovat a mají pocit, že když se to neřekne, tak to není žádné pravidlo,“ říká párový terapeut Honza Vojtko v dalším dílu pořadu O čem se mlčí.

Nevěra na sociálních sítích, stejně tak jako v offline světe, je podle Vojtka v každém partnerském vztahu individuální, respektive co jednomu může přijít naprosto v pořádku, druhý může považovat, že je ve vztahu už za hranou. Pár si musí umět ve správnou dobu nastavit hranice toho, co by tomu druhému mohlo ublížit, co ten druhý z páru vnímá jako nevěru.

Možná se vám to zdá logické, ovšem praxe terapeutů vypadá jinak. „Problém je, že spousta lidí se do sociálních sítí schovává, je to jejich paralelní svět. Žijí jinak na sociálních sítích, jinak doma. A když se tyto dva světy protnou, všichni se diví, co se to stalo,“ doplňuje Vojtko.

...
... | Zdroj: red

Třetí díl série článků časopisu Moje psychologie O ČEM SE MLČÍ se týká tématu sdílení na sociálních sítích a nastavování hranic. Moderátorka Adéla Elbel si proto pozvala do studia dva hosty, kteří mají k tématu co říct: párového terapeuta Honzu Vojtka a Majkelinu Cat, kterou živí erotický byznys na sociální síti OnlyFans. Celý rozhovor sledujte ve videu pod titulkem článku.

Na to, jak to na OnlyFans funguje, co všechno jsou ženy ochotné tam sdílet a jak blízko jim vadí, či nevadí si pustit fanoušky k „tělu“ a jestli je to práce jako každá jiná, jsme se ptali i Petry a Týny. Dvou mladých žen, které na této platformě slaví svým vystupováním slušný úspěch. Celý rozhovor a další skvělé čtení najdete v novém vydání časopisu Moje psychologie. Kupte si ho v naší on-line trafice iKiosek.cz! Doprava je zdarma.

Moje psychologie 06/2021
Moje psychologie 06/2021 | Zdroj: Archiv Mojí psychologie